AcasăNewsSocant: Suparata ca mama a parasit-o, o fetita de 11 ani din...

Socant: Suparata ca mama a parasit-o, o fetita de 11 ani din Arad s-a infometat pana la moarte!

O fetita de 11 ani din Arad s-a infometat pana la moarte. Fetita a ramas in grija bunicii, care a dus-o intr-un centru de plasament. Copilul a refuzat sa manance si a murit dupa cateva luni.

Purtatorul de cuvant al IPJ Arad, Camelia Tuduce, sustine ca politia nu fost sesizata ca ar fi existat un abuz psihic asupra fetitei din partea concubinului bunicii. „Noi ne-am sesizat in legatura cu informatiile care au aparut in mass media. Colegii mei s-au deplasat la Spitalul Judetean Arad pentru a se documenta si a vedea despre ce este vorba”. ‘In cazul in care sunt suspiciuni cu privire la decesul unor persoane internate la Spitalul Judetean trebuie sa fim sesizati”. Facem cercetari sa vedem cauzele decesului si extindem sa vedem conditiile in care fetita a ajuns in spital, de cand se afla acolo”. „Din datele pe care le avem, am vazut ca doar mama locuieste intr-o localitate limitrofa Aradului, bunicii avand domiciliul in Timis. Mama este plecata din tara’, mai spune Camelia Tuduce la Antena3.

Teodora Olaru, dir adj. Spital Arad, spune insa ca politia a fosta anuntata in legatura cu acest caz:”Mama ii tot spunea; te parasesc, te parasesc! A fost anuntata politia din Arad(..) Eu stiam ca mama a plecat pentru ca avea niste procese”. „Copilul a venit de la Timisoara la Arad, insotita de mama ei, care a ramas impreuna cu fetita timp de o luna. In tot acest timp, starea ei a fost stationara. Dupa o luna, mama ei a plecat spunand ca are niste procese, dar ca se va intoarce”. Dar nu s-a mai intors…

Eva Lupas, asistent social din comuna din care venea bunica fetei, a declarat la Antena3: „Stiam de cazul fetitei. Am aflat anul trecut, cand scoala in care a fost inscrisa fetita ne-a adus in atentie faptul ca starea de sanatate a fetitei se deterioreaza si a venit insotita de bunica in scaun cu rotile. Am determinat-o sa o duca la spital pentru a vedea daca nu cumva sunt probleme grave de sanatate care nu au fost luate in considerare pana atunci. Fiind lasata de mama, ii era dor de ea. Sunt singurul lucrator social din comuna. Ancheta sociala nu este facuta. In situatia respectiva nu se impunea (…) Am urmarit cazul pana in momentul in care bunica nu a mai fost interesata de copil. Copilul a ramas la spital. Daca acest copil se reintorcea in familia bunicii si puteam sa-l vad eram direct raspunzatoare. Eu nu l-am mai vazut de un an de zile”.

Monica Cizmas a zacut pe patul de spital de aproape un an de zile si ajunsese sa cantareasca 10 kilograme. Conform purtatorului de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad, micuta a fost internata in prima faza la spitalul Luis Turcanu din Timisoara, apoi s-a realizat un transfer intraspitalicesc si Monica a ajuns la Arad. Fusese lasata de mama in grija bunicii, care are domiciliul in comuna Teremia Mare din Timis. „Fetita era incadrata cu grad de handicap. Mama a vizitat-o o singura data in spital in Arad. Nu este atat de simplu, colegii mei au facut tot ce se putea face pentru acest copil, au cautat-o pe mama. Nu se va face nicio ancheta mai departe“, a declarat Angelica Stana, purtator de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad.

354 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu sa ma ierte daca vb prostii,dar astfel de mame nu merita sa traiasca pe fata pamintului,cum sa nu ai grija de propriul tau copil,sa o abandonezi pina la moarte,merita pedeapsa cu moartea,eu unul as vrea sa o pot executa cu mina mea.Merita sa moara in chinuri exact ca micuta moni.
    Sint un vecin din fintinele unde a locuit cu micuta moni,iar fiul meu se juca mult cu moni.
    DUMNEZE SA TE ODIHNEASCA IN PACE SI SA TE PRIMEASCA IN BRATELE LUI SCUMPA MONI.
    NE VOM RUGA PENTRU SUFLETELUL EI MICUT SI NEVINOVAT.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger