AcasăNewsSOCANT! Jean Padureanu a facut cerere de gratiere si ameninta ca se...

SOCANT! Jean Padureanu a facut cerere de gratiere si ameninta ca se spanzura

Condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in Dosarul Transferurilor, Jean Padureanu, fostul patron al echipei de fotbal Gloria Bistrita, trece prin momente extrem de dificile.

UPDATE: Desi au aparut informatii conform carora Jean Padureanu, fostul patron al echipei de fotbal Gloria Bistrita, a amenintat ca se sinucide daca nu va fi gratiat, reprezentantii Penitenciarului Jilava neaga ca ar fi avut probleme cu fostul om de fotbal. „De la momentul incarcerarii si pana in prezent, pacientul la care se face referire nu a facut niciodata astfel de afirmatii si nu au fost sesizate sau reclamate, de catre colegii de detentie sau cadrele penitenciarului spital, elemente ale unui comportament suicidal. Reiteram faptul ca administratia locului de detinere asigura legalitatea, siguranta detinerii si acordarea asistentei medicale detinutilor internati, cu respectarea demnitatii umane, in conformitate cu prevederile Legii  nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal”, se arata intr-un comunicat emis de reprezentantii Penitenciarului Jilava.

 

Ajuns la 78 de ani si afectat de numeroase boli, Jean Padureanu a incercat de mai multe ori sa-si obtina eliberarea din inchisoare.

A facut chiar si o cerere de gratiere, dar Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a refuzat sa semneze, desi Padureanu a prezentat numeroase documente conform carora este grav bolnav.

Padureanu are tot mai multe momente in care isi pierde luciditatea dupa gratii dar, chiar si asa, a facut o noua cerere de gratiere si spera ca noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, sa fie mai ingaduitor.

Cu adevarat socant este faptul ca apropiatii lui Padureanu sustin ca acesta a amenintat ca se spanzura in cazul in care nu va fi gratiat si nu scapa mai repede de calvarul inchisorii.

Alaturi de Jean Padureanu, in Dosarul Transferurilor au mai fost condamnati la inchisoare cu executare si Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Gica Popescu, Gigi Netoiu si George Copos. Pana acum, niciunul dintre cei opt oameni de fotbal nu a fost eliberat.

author avatar
Cristi Ionita
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger