AcasăNewsȘocant! Covidul, luat din spitale și din căminele de bătrâni

Șocant! Covidul, luat din spitale și din căminele de bătrâni

Vârstnicii din azile continuă să moară pe bandă rulantă

Proasta gestionare a pandemiei de Covid-19 a făcut ca focarele virusului să izbucnească doar în unitățile sanitare și în căminele de bătrâni, fapt care a dus la o creștere masivă a numărului de decese. Pentru că exact cele mai vulnerabile categorii ale populației, bolnavii cronici și vârstnicii, nu au fost protejate în niciun fel.

Spunea cineva că, dacă am scădea numărul bolnavilor și morților din căminele de bătrâni și al celor care au contactat virusul în spitale, nici nu am avea acum pandemie. Iar afirmațiile sunt cât se poate de reale și confirmabile cu datele oficiale de pe site-ul Ministerului Sănătății. Pentru că cei mai mulți morți provin din căminele de bătrâni, unde măsurile de protecție și de carantină au fost efectiv inexistente. În ce privește spitalele, aici nebunia a început cu fostul ofițer MAI care a infectat o întreagă unitate sanitară, cu pacienți și cadre medicale laolaltă. Apoi, dacă ne uităm la traseul morților raportați de Grupul de Comunicare Strategică, observăm un tipar. Cei mai mai mulți dintre ei, atunci când nu mureau de AVC sau infarct și erau raportați Covid, se internaseră pentru bolile cronice de care sufereau și, după circa două săptămâni, se trezeau că se infectau cu Covid. Referitor la decesele raportate pe bandă rulantă ca fiind provocate de noul coronavirus, pe lângă inadvertențele multor cazuri declarate nejustificat Covid, ar mai fi un aspect de semnalat. Celor decedați li se face un singur test Covid, la fel și celor care mor a doua zi după testare. Pentru aceștia, rezultatul pozitiv este cert. Pentru cei în viață, testele se repetă de câte 3-4 ori și, uneori, chiar de mai multe ori, cu rezultate diferite și extrem de contradictorii. Un exemplu în acest sens este cazul recent al unei asistente de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, care a fost depistată pozitiv la primul test, băgând în carantină 45 de persoane, cadre medicale și pacienți. Ulterior, la al doilea și la al treilea test, rezultatele au fost negative pentru respectiva asistentă. Și atunci, cât de sigur era un singur test făcut celor decedați sau celor aflați în pragul morții? Mai ales că cei trecuți în neființă sufereau de boli ajunse în faze terminale, pe care și o simplă infecție intraspitalicească (apropo, acestea au dispărut de la începutul pandemiei!) îi putea doborî.

La ce ne raportăm?

Comparativ cu țările lovite grav de pandemie, unde totuși există un procent important de populație cu vârste de peste 80 de ani și unde raportările au fost și ele neconforme cu realitatea, România stă foarte bine. Exact asta încearcă să ne spună cei aflați la conducerea țării, că au gestionat atât de bine pandemia, încât avem un număr de morți în două luni, cât Italia într-o zi bună. În realitate însă, raportat la Europa de Est, unde poate și genele, poate și vaccinul BCG și-au făcut efectul și au îmblânzit coronavirusul, stăm foarte prost. ”Există o sectă fundamentalistă – <<martorii apocalipsa covid>> care încearcă să ne convingă că măsurile dure au fost cele care ne-au protejat. Argumentează cu apocalipsa din vestul Europei și SUA. Uită să precizeze că exista o diferență genetică (individuală și populațională) între țări. Uită să spună că varianta care circulă în Europa de Est este mai puțin patogenă. În acest context, rezultatele României nu sunt chiar atât de bune. În estul Europei, măsurile au fost de la foarte laxe (Belarus, Cehia, Slovacia) până la foarte severe (România, Slovenia). Rezultate exprimate în decese (la milion locuitori) până la 3 mai 2020: Slovenia – 45, România – 40, Ungaria – 35, Moldova – 31, Cehia – 22, Serbia – 22, Polonia – 18, Bielarus – 10, Bulgaria – 10, Rusia – 8, Ucraina – 6, Slovacia – 4”, scrie prof.dr.Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România. Deci, la mortalitate suntem pe un nedorit loc 2 în această zonă, așa că laudele cu buna gestionare a pandemiei și cu lupta pentru salvarea vieților, plăcile puse de președintele Iohannis, sunt deja penibile. Revenind, totuși, la morții declarați Covid, ar fi absolut edificator să putem compara mortalitatea generală din lunile martie și aprilie 2019 cu aceleași luni din 2020. Ghinion! Institutul Național de Statistică nu a mai publicat niciun fel de date din ianuarie 2020. Convingerea mea este că, în momentul în care aceste date vor fi făcute publice, atunci cu toții vom înțelege ce s-a întâmplat, de fapt, în România.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
541 afisari

2 COMENTARII

  1. Pupati-le in cur pe cadrele medicale… astia din linia întâi!..și vin la teoria mea că virusul a fost voit răspândit!! Și nu numai la noi ,și la italieni, francezi, nemți..prea dintr-o dată toate statele vestice au intrat în carantină, blocat granițele, izolarea populației,..acum după un scenariu bine pus la punct,ies ușor din izolare..și asta nu-i totul ne prevede încă vreo doi ani.!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger