AcasăNewsSocant: Copii romani fortati sa lucreze 17 ore pe zi!

Socant: Copii romani fortati sa lucreze 17 ore pe zi!

Ofiterii de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi, alaturi de procurorii DIICOT, au reusit sa destructureze un grup infractional organizat, specializat in trafic de persoane si trafic de minori. Opt copii au fost obligati sa munceasca ore intregi pe camp, in fiecare zi.

Gruparea, alcatuita din trei persoane din Bacau, a recrutat in perioada august-septembrie 2012, un numar de 25 de persoane, dintre care 8 minore cu varsta cuprinsa intre 12 si 16 ani. Cei trei barbati cu varste cuprinse intre 37 si 54 de ani au transportat persoanele in comuna Zabala, din judetul Covasna, si le-au exploatat obligandu-le sa munceasca in agricultura.

“Membrii gruparii le-au impus  victimelor  un regim de munca necorespunzator si  le-au obligat sa lucreze pana la 17 ore pe zi, fara a fi remunerate”, se arata in comunicatul Directiei. Victimele au supuse , in mod repetat, unor violente fizice si psihice si au fost cazate  in conditii mizere, fara mancare si conditii de igiena corespunzatoare.

Cei trei barbati au fost retinuti pentru 24 de ore, procurorii DIICOT solicitand instantei de judecata arestarea preventiva a acestora, pentru 29 de zile.

author avatar
Alina Costache
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger