AcasăNewsȘOCANT! Bărbat mort după o banală operaţie la amigdale. „I-a fost tăiată...

ȘOCANT! Bărbat mort după o banală operaţie la amigdale. „I-a fost tăiată carotida”

operatieȘOCANT! Bărbat mort după o banală operaţie la amigdale. „I-a fost tăiată carotida”

Acuzații grave de malpraxis la adresa unor medici craioveni după ce un bărbat a murit la doar o săptămână de la operația de amigdalită. Se pare că i-a fost tăiată artera carotidă, potrivit necropsiei.

Pacientul a mers la o clinică privată să se opereze pentru că la Spitalul de Urgenţă i s-a spus că nu se fac operaţii din cauza pandemiei. Claudiu Dincă, de 40 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova în urmă cu 3 săptămâni, unde a fost diagnosticat cu amigdalită acută.

Bărbatul a stat internat în spital 5 zile, potrivit Antena 3. „A fost externat, i s-a dat un tratament şi i s-a spus să meargă să-şi scoată amigdalele la o clinică privată pentru că în spitalul nr.1 nu se mai fac operaţii din cauza pandemiei. Nu i s-a spus să meargă la un medic anume, ci doar să meargă la o clinică privată”, povesteşte fratele lui Claudiu Dincă.

„A fost operat dimineaţa şi seara, pe la 19,00 , a fost trimis acasă. Încă de la început ne-a spus că ceva s-a întâmplat în timpul operaţiei pentru că a sângerat foarte mult şi i-a văzut pe cei din sală agitaţi. De la început ne-am gândit să nu i se fi tăiat din greşeală vreo venă, dar nimeni nu ne-a spus nimic”, a mai povestit Adrian Dincă, fratele pacientului.

Bărbatul a fost operat la o clinică privată din Craiova

După operaţie, Claudiu Dincă a început să se simtă din ce în ce mai rău. A fost chemat la clinica privată și a fost supus unui control de către medicul care l-a operat. Acolo i s-a spus că totul este în regulă și va trebui să aștepte câteva zile până când se va vindeca. „L-a văzut şi i-a zis să pună o pungă cu gheaţă că e bine, nu sunt complicaţii postoperatorii, a mai declarat familia.

Bărbatul asta a făcut când a ajuns acasă, numai că punga cu gheaţă nu l-a ajutat deloc. În următoarea noapte omul a suferit o hemoragie puternică, iar fratele său a sunat imediat la 112. Acesta a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde, din păcate, a decedat după două zile. Imediat, familia a depus plângeri la Colegiul Medicilor şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

author avatar
Andreea Vlad