AcasăNewsȘoc! Se scot femeile din Poliția Română

Șoc! Se scot femeile din Poliția Română

În prezent, 22% dintre polițiștii români sunt femei

Viitorii angajați ai Poliției Române vor avea peste 1,70 metri înălțime și o condiție fizică apropiată de cea a sportivului de performanță. Un ordin al fostului ministru de Interne, Carmen Dan, publicat deja în Monitorul Oficial, a ridicat atât de mult gradul de dificultate a probelor sportive eliminatorii la admiterea în școlile MAI, încât femeile, dar și bărbații piperniciți nu le vor putea trece.

În prezent 22 dintre polițiștii români sunt femei

Manechinul din probele sportive pentru admiterea în școlile structurilor MAI, care trebuia cărat la subraț, transportat cu spatele, ocolind jaloane, s-a îngrășat. Astfel, de la 40 de kilograme, accesibil oricărui candidat, acesta are acum 60 de kilograme. Modificarea greutății acestuia a fost cerută chiar de sindicaliștii din Poliție, care s-au trezitcă, în situații critice, când erau nevoiți să salveze oameni din incendii sau accidente, femeile polițist nu reușeau să își facă datoria.  O altă probă, nou introdusă, de data aceasta, este atingerea unei mingi de tenis suspendate de la sol la o înălțime de 2,55 metri. Candidații au dreptul la o singură încercare, fiind eliminați cei care reiau parcurgerea probei, reiau elanul sau nu ating obiectul suspendat. Totodată, a fost mărit numărul de probe, dublându-se și greutățile folosite în unele dintre acestea. ” La proba numărul 4 este vorba despre ridicarea a două greutăți a câte 10 kg fiecare, în varianta veche acestea având doar câte 5 kg, care trebuie depozitate într-un stativ aflat la o înălțime de 1,90 metri față de podea, iar în varianta inițială depozitarea se făcea pur și simplu pe sol. Sunt descrise mult mai clar situațiile în care candidatul este penalizat sau eliminat. La proba cu manechinul nici nu existau penalizări și erau eliminați doar dacă treceau linia de sosire fără manechin. La proba numărul 10, cu aruncarea mingii de handbal la țintă, aveau o distanță de 7 metri, acum au o distanță de 10 metri”, ne spune Teodora Ghiveci, vicepreședinte al Sindicatului Polițiștilor ProLex.

Femeile se pierd în situații dificile

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și personalului Contractual (SNPPC), ne spune că ridicarea gradului de dificultate a probelor sportive este o măsură binevenită. ”Nu știu dacă e bine sau rău, dar, în opinia mea, este în regulă ceea ce s-a făcut. Pentru că trebuie să iei oameni pregătiți, cu condiție fizică, care să ducă la îndeplinire misiuni, nu așa, angajăm pe oricine, după care mai trimitem doi să-l scoată și pe el, nu e în regulă. Spaniolii au doar 18% locuri pentru femei, la noi se candidează la egal. Noile bareme fizice nu sunt un lucru negativ, pentru că în Poliție oamenii trebuie să fie bine pregătiți fizic, psihic, emoțional, intelectual, profesional.  Cel mai dificil este la intervenții, la vreun scandal. Au fost situații cu echipaj mixt, în care femeia a leșinat. Mie, personal, mi s-a întâmplat să fiu în misiune cu o femeie polițist și, când a scos unul sabia, i s-a făcut rău și a leșinat. Atunci a trebuit să o scot pe ea de acolo. Avem nevoie de fete în anumite zone, în arest, unde mai sunt reținute persoane de sex feminin, la percheziția altor femei”, ne-a declarat Dumitru Coarnă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
26.786 afisari

28 COMENTARII

  1. Pentru locuri comune trebuie să fie șanse egale barbat-femeie, și atunci să fie egalitate și la gradul de dificultate!
    Practic și teoretic ar trebui ca probele să fie aceleași pentru toți sau să se facă precum la spanioli!

  2. @Poliția nu are dreptul stabilit de lege de a avea sindicaliști, are chiar interdicții la astfel de forme de organizare a polițiștilor, stabilite prin lege, ?

  3. Planeta Maimutelor … nu e pentru femei! Locul in care Romania e feliata de imbecili… pe ritmuri de jazz! Locul in care jigodismul e la cote maxime! Locul in care se stramba dreptatea si oamenii! Locul terorii! Locul inapoierii si pietrele de moara… Militzienii de pe scena teatrului… Ciuma albastra!

  4. Cel mai bine ar fi sa se candideze pe locuri separate, asa cum a fost si inainte. Din cauza „egalitatii de sanse” si a candidarii la gramada s-a ajuns la situatia in care, femeile fiind mai silitoare, in unele cazuri mai bine pregatite teoretic, sa fie majoritare, ceea ce nu este binevenit. Asa ca s-a gasit solutia de mai sus, care nici asta nu este normala, ca le elimini aproape de tot pe femei. Deci, sa lasam regulile impuse de altii deoparte si sa vedem ce ni se potriveste noua.

  5. Trebuie limitat nr femeilor politist,max 18%. Sa se respecte criteriile de selectionare ptr ambele sexe.Un politist pricajit este o invitatie ptr.al lovii ori desconsidera.

  6. F bine.sa se scoata dar in acelasi timp sa se schimbe si legea.nu dupa ce afscut uz de arma sa i se puna intrebari…ce,de ce?sa i numaere tuburile la cartuse.este in pericol politistul,cel care il agreseaza sa stie ca in urmatoarele clipe poate fi in patru scanduri….

  7. Si ce facem cu bunicutii , si bunicutele deja angajati la peste 40 de ani din sursa externa ? unii din ei fara nici o proba de aptitudini fizice .In politie mai trebuie si personal cu materie cenusie , daca ridicam standardele atit de sus , n-o sa mai fie atit de multi doritori . Totusi vb de functii de agent de politie fara studii superioare .

  8. Domnule Coarna, când s-au făcut încadrări din sursa externa nu v-am vazut sa va exprimați opinia legată de gradul de pregătire al celor care au devenit polițiști după 3 săptămâni de școlarizare!!!

  9. Normal ca s a luat această decizie.dupa ce si.au pus mâinile în cap cei de la ipj .uri cand au vazut ce le au venit in practica.numai mâțe.nici vorbă sa le bage la OP.nu au nici o autoritate.

  10. Daca in statele unite femeile sunt vot la cot cu barbatii si in romania se poate!daca ai sti ca poti scoate imediat un pistol si sa tragi nu ar mai lesina femeile!!nu te supui poti fi impuscat e simplu!coarna ala e inapoiat rau cred ca scoala si a facut o pe vremea comunismului despre ce vorbim?

  11. Despre ce vorbim aici. Am asistat la înfățișarea unui individ de aprox.80 kg de trei bărbați polițiști cu f.mare greutate. La arestări se merge cu mascați care de regulă sunt sportivi de performanță. Mari si duri. Asa ca mai usor cu bărbații din poliția română. Clar femeile nu trebuie puse la ordine publică și moravuri.In rest e ok.

  12. Despre ce vorbim aici. Am asistat la arestarea unui individ de aprox.80 kg de trei bărbați polițiști cu f.mare greutate. La arestări se merge cu mascați care de regulă sunt sportivi de performanță. Mari si duri. Asa ca mai usor cu bărbații din poliția română. Clar femeile nu trebuie puse la ordine publică și moravuri.In rest e ok.

  13. Super tare! Stă omul și se pregătește ani de zile, sparge bani în tot felul de pregătiri și, c-un an înainte, gata, schimbăm traseul de n ori… Parcă văd că la anul îl schimbați din nou, că de, regulile jocului sunt făcute în așa fel încât să intre cine are „spate”, nu proștii care chiar își doreau să intre. Vă plângeți de modul în care femeile nu fac față situațiilor critice, însă lucrul acesta nu ar trebui depistat încă de la testarea psihologică? Dar în fine, multe de zis… Bravo, doamnei Dan! O plasez fix lângă Dăncilă, pentru înțelepciunea de care dă dovadă, toată stima!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger