AcasăNewsSoc! Se redeschide dosarul mortii Madalinei Manole

Soc! Se redeschide dosarul mortii Madalinei Manole

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, luni, ca procurorii Parchetului Capitalei sa redeschida ancheta in dosarul mortii Madalinei Manole. Instanta a admis o cerere a parintilor artistei, Ion si Eugenia Manole.

Instanta a admis plangerea parintilor impotriva rezolutiei Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti de neincepere a urmaririi penale in acest caz, inclusiv impotriva sotului artistei, Petru Mircea. Pe 20 ianuarie, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva vreunei persoane in dosarul privind decesul artistei Madalina Manole.

„Prin rezolutia din data de 19 ianuarie a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor, prevazuta de art. 174 din Codul Penal, intrucat decesul numitei Magdalena Anca Mircea nu a fost consecinta vreunei fapte prevazute de legea penala”, se arata intr-un comunicat al Parchetului remis la acea data.

Potrivit raportului de autopsie medico-legala intocmit de Serviciul de Medicina Legala Ilfov, moartea artistei a fost violenta si cauzata de insuficienta cardio-respiratorie acuta consecutiva intoxicatiei cu carbofuran. „Calea de patrundere a toxicului a fost digestiva (orala). La autopsie s-a constatat o leziune traumatica (plaga contuza parietala stanga, cu infiltrat sanguin epicranian subiacent), care s-a putut produce, cel mai probabil, prin lovire de plan dur in cadrul starii de rau care a premers decesului, nu are legatura cu mecanismul de producere a mortii si pentru care sus-numita ar fi necesitat 8-9 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare in caz de supravietuire”, se preciza in comunicat.

Potrivit sursei citate, carbofuranul este o pulbere de culoare alba, fara miros, foarte putin solubila in apa, care se conditioneaza sub forma de suspensie in apa, la care se adauga un colorant roz pentru marcare (atentionare), fiind substanta activa a pesticidului Furadan.

Conform Codexului produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate in Romania, carbofuranul face parte din grupa I de toxicitate, „produse extrem de toxice, care contin substanta activa cu doza medie letala (DL 50) sub 50 mg/kg corp”.

Procurorii au mai precizat ca din raportul de constatare tehnico-stiintifica dactiloscopica al DGPMB – Serviciul Criminalistic reiese ca una dintre urmele digitale ridicate de pe flaconul din plastic cu mentiunea „Pesticide”, gasit in apropierea cadavrului, a fost creata de degetul mijlociu de la mana dreapta a artistei.

„Cu privire la celelalte trei urme ridicate s-a concluzionat ca nu contin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificarii persoanelor care le-au creat. In cauza a fost efectuata si o constatare tehnico-stiintifica cu privire la un inscris olograf, nedatat si nesemnat, rezultand ca acesta a fost redactat de Magdalena Anca Mircea. Astfel, pentru comparatie au fost avute in vedere mai multe inscrisuri, inclusiv scripte obtinute din arhivele Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Otopeni si Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bucuresti, respectiv cererea pentru eliberarea actului de identitate completata si semnata de aceasta la data de 5 august 2008 si cererea olografa, datata 1 octombrie 2002, prin care a solicitat eliberarea unui pasaport turistic”, mai sustinea Parchetul.

Concluziile raportului de constatare tehnico-stiintifica au fost in sensul ca scrierea de pe toate inscrisurile avute la dispozitie a fost executata de aceeasi persoana, precum si ca inscrisul in cauza nu prezinta modificari si nu a fost realizat prin imitare.

 

976 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger