AcasăNewsŞOC! Preotul Visarion Alexa, acuzat de hărţuire sexuală la spovedanie! Ce pedeapsă...

ŞOC! Preotul Visarion Alexa, acuzat de hărţuire sexuală la spovedanie! Ce pedeapsă a primit

visarion alexaVisarion Alexa, o nouă victimă rupe tăcerea: „La mine abuzul a fost viol”/ foto: Facebook

Preotul Visarion Alexa, paroh la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei.

Plângerea a fost depusă de o femeie în vârstă de 37 de ani pe data de 17 august, când autoritățile au demarat o anchetă.

Cum se apără preotul?

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru.

Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022.

Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata preotului, citată de news.ro.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Cum a reacţionat Patriarhia?

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a declarat că Arhiepiscopia va începe luni o anchetă în acest caz.

„Vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează.

Vă pot spune doar ca Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul Consistoriului bisericesc”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Preotul, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 6 au decis ca Visarion Alexa să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Avocata preotului susține că a existat o discuție, nu neapărat o agresiune, dar a refuzat să spună, la insistențele reporterilor, dacă victima a fost atinsă de preot. Susține însă că presupusele fapte nu au avut loc în biserică.

author avatar
Andrei Ștefan
763 afisari

13 COMENTARII

  1. eu n u pot sa inteleg asta cu , o femeie a spus acum cateva luni nu stiu ce , are probe sau doar a spus ce vrea ea . asa poate fiecare sa spuna ce vrea si bagi omul in puscarie ca vrei tu .

    • Stai calm Anonimule. Ancheta a beneficiat de suportul Directiei de Operatiuni Speciale. Deci exista inregistrari audio video ca material probatoriu. Popa are serioase probleme.

      • @DOS l-a supravegheat pe Visarion 2022-09-18 9:16 9:16:51
        SE ABR OBA SE PROR OGA NEFO LASE CUV ENITE SAU FOLO ASE NECUV ENITE FOS SI DOS SE ABOL ESTE SE AB ROGA 😁😆😃😂🤣😅🐺
        Stirea asta chiar m-a amuzat.
        Incerc sa va ajut cu niste explicatii.
        Pro bono.
        Voluntariat.
        Binefacere.
        O intamplare „copy paste” niset cuvinte patru coduri si cateva neurari pentru viitor.

      • 15. 340 zi le
        SAU
        42 ani Fo&a me Sara &cie Lips &uri Mize &rie Fr& ig Paup& erizare Prom& iscuitate mate &riala si mor & ala.
        Canc% erutz dra % gutz la co ^ pilasi de magis # trati milita # urizatzi hipo # crati si pent ^ ru fet ^ ele si fe ^ meile din sis ^ tem „sis $ tem” Muu $ ult „ca $ ncer feme # iesc”

  2. Buna meseria asta de popa…tragi clanta gratis la toate frustratele care vin la spovedanie.Dar cu babele ce faci…ca au proteza..ha ha

  3. Nu cred
    Flerul meu imi spune ca,, a fost vanat” de cei ce vor sa loveasca in BOR
    Voi crede atunci cand vor veni cu probe beton impotriva sa ,ori va recunoaste singur ca a pacatuit .

  4. Toti postacii usr spun ca este foarte urat sa faci asa ceva . asa ceva ce ? de ce nu s-a dus atunci la politie si si-a adus aminte dupa 7 luni ? pute de la o posta a k kt securist . la noi nu prea merge magaria asta dar incepe si la noi sa-i ajungem pe americani , acolo si dupa 20 de ani isi aduce aminte o curva batrana ca a incercat cineva sa , ceva . intamplator la barbati cu bani multi .

    • Corect… O panarama care vrea sa distruga un om, ca nu ia iesit pasenta🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

  5. e „operatie psihologica speciala”,
    visarion alexa JOCA UN ROL SI ATATA TOT!
    (cica „popa violeaza femei”)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger