AcasăNewsȘoc pe piața IT! Surse din interior: Eliminarea scutirii impozitului pentru angajații...

Șoc pe piața IT! Surse din interior: Eliminarea scutirii impozitului pentru angajații din IT va avea impact devastator

Posibilitatea eliminării scutirii impozitulul pe venit în IT – așa cum s-a discutat la negocierile pentru viitorul guvern – ar putea avea un impact devastator pe piața IT, atrag atenția cei care lucrează în domeniu.

Rezultatul eliminării scutirii impozitului în IT: un exod în masă al specialiștilor

Așadar, potrivit specialiștilor, eliminarea facilităților ar putea provoca un adevărat șoc pe piață de IT din România, care ar avea drept urmare un exod în masă al specialiștilor, citează digi24.ro.

Astfel, eliminarea scutirii ar putea crește dezechilibrul din piața IT, în lipsa unui studiu de impact. Mai mult, dacă se elimină scutirea impozitului, problema deficitulului de programatori din România, s-ar aprofunda, iar personalul și proiectele din IT ar putea fi mutate în alte țări. Dacă în UE, media procentajului angajaților în IT este de 3,7%, în România vorbim de doar  2%, potrivit informațiilor din industrie.

Afacerile IT se ridică la peste 6 miliarde de euro

Reamintim că privilegiul privind scutirea impozitului pe venit în IT a fost introdusă în 2004, când România își propunea dezvoltarea sectorului IT. Potrivit estimărilor ANIS- Asociaţia Patronala a Industriei de Software si Servicii, productivitatea angajaților din IT a crescut de la 19.000 de dolari pe angajat în anul 2000, la peste 55.000 de euro pe angajat în 2020.

Mai mult, sectorul are acum de zece ori mai mulți angajați, iar afacerile se ridică la sume de peste 6 miliarde de euro.

author avatar
Alina Costache
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger