AcasăNewsȘoc la Bruxelles! Negocierile lasă România în fundul gol

Șoc la Bruxelles! Negocierile lasă România în fundul gol

Oros a cedat 3,8 miliarde de lei din bugetul Ministerului Agriculturii

România va primi doar simbolic subvenții pentru agricultură, banii fiind împărțiți între celelalte state din UE, atrag atenția fermierii din țara noastră. Mai mult, bugetul Ministerului Agriculturii pe 2020 a fost redus dramatic, conducând la falimentul producătorilor români.

Oros a cedat 38 miliarde de lei din bugetul Ministerului Agriculturii

Reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli au avertizat că României i se vor tăia drastic subvențiile în acest sector în următorii ani și că nimeni nu negociază la Bruxelles pentru țara noastră. ”La Bruxelles se discută acum de subvențiile pentru agricultură pentru 2021-2027 și România nu are pe nimeni acolo, nu susține nimeni cauza țării. S-ar putea, din informațiile pe care le am, ca României să-i fie tăiate 800 milioane de euro. Pentru că așa se întâmplă, dacă nu ești la împărțit mălaiul acolo, îți dau și ăia cât le mai rămâne. Dacă mai adăugăm la această pierdere și cele 3,8 miliarde de lei pe care le-a cedat ministrul Agriculturii din bugetul pe 2020 avem rețeta dezastrului. Deci avem buget mai mic decât anul trecut. Ministrul Agriculturii a zis că vrea progres, dar cum poți să ai progres fără bani? Plus că nu vorbește nimeni că nu s-a dat subvenția la motorină pe trimestrul II, s-au dat doar 52%, și nici pe trimestrul III și trimestrul IV din 2019 și sunt și acolo câteva sute de milioane de euro. Banii aceștia erau prinși în bugetele fermierilor, care și-au făcut planurile de afaceri și iată că nu mai primesc nimic. Asta înseamnă că fermierii se vor descurca din ce în ce mai greu, altă sursă de finanțare nu au, asta înseamnă că nu își vor efectua lucrările la timp și nici de bună calitate, ceea ce înseamnă producții mici și uite așa, în lanț, nu mai reușesc să-și recupereze cheltuielile și intră în faliment. Ministrul Oros ar fi trebuit să se bată pentru banii pentru agricultură, pentru că este unul dintre domeniile care, într-adevăr, contribuie serios la PIB-ul României. Investițiile în agricultură sunt foarte scurte, între șase luni și un an de zile și îți recuperezi banii. Trebuia făcute demersuri la Bruxelles, dar nu am auzit nicio voce, nici nu știu dacă a fost ministrul pe la Comisie, pentru că acolo sunt dezbateri serioase pe ceea ce înseamnă Pactul 2021-2027, ori la noi, din declarațiile fostului ministru Achim Irimescu, care este reprezentantul României pe la Comisia pentru Agricultură, reiese faptul că trebuie să ne obișnuim cu gândul că ni se vor plafona subvențiile, la fermele mari până la 100.000 de euro, ceea ce înseamnă cam 30% din subvenții. Și nimeni nu face niciun fel de demersuri”, ne-a declarat Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Oros se luptă cu vânătorii de subvenții

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va începe lupta cu vânătorii de subvenții în agricultură, persoane, companii sau fonduri de investiții care ”îşi plasează banii în agricultură nu pentru a face performanţă, ci doar cu scopul de a vâna aceste subvenţii în agricultură”. ”Noi știm doar că avem cele mai mici subvenții din Europa, știm că trecem prin chinurile lui Hristos până când facem un dosar la APIA și luăm banii. M-a surprins declarația ministrului Agriculturii referitoare la vânătorii de subvenții, dar probabil că știe pe cineva de lângă dânsul care face așa ceva. Probabil are în minister un secretar de stat care a înșelat statul la subvenții, cam așa știu eu. Un secretar de stat, mâna dreaptă a ministrului Oros, care a păcălit atât Uniunea Europeană, cât și statul român în ceea ce înseamnă subvenții. Unul care stătea pe Aviatorilor în București și era fermier pe la Călărași, care a împrumutat puțin ferma de la tatăl lui ca să ia niște beneficii în plus la subvenții pentru tinerii fermieri. Probabil că la acesta s-a referit ministrul”, ne-a mai precizat Laurențiu Baciu, președintele LAPAR.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.206 afisari

8 COMENTARII

  1. ASTIA SUNT NEBUNI DE LEGAT ?
    ASTIA II BAT PE ROMANII LOR ?
    MI-A PLACUT PROGRAMUL VALCOV
    PT.RO ,fara a fi un fan psd ,
    dar astia de acum par a fi
    inraiti pe romani si pe RO,
    pai mai bine cu ceilalti.

  2. Pentru asta PPE si-a dorit majoritatea in PE si peste tot,pentru acest obiectiv,stapanii Coloniei,au dat jos guvernul legal si a instaurat un guvern marioneta,cum faceau in tarile bananiere,cu un guvernator General marioneta,institutii de forta conduse tot de marionete.In prezent vedem ce isi mai doresc stapanii Coloniei=ingenuncherea acesteia prin indatorare financiara pana la prabusirea toala dupa care vor sari cu copitele,bocancii,pantofii scartaitori,ghiarele etc. in/pe capul nostru ca sa ne stoarca de ultima picatura de vlaga si cresterea uriasa a profitului lor.Mamaligarii chiar nu inteleg ce li se pregateste sau sunt dusi de manipulari bine regizate,bine implementate prin mijloace atipice.

  3. Asa si trebuie !
    Sau luati topoarele, furcile, tractoarele, rangile si tot ce mai aveti prin batatura si haideti la revolutie !!!
    Nu mai asteptati ajutor, fiindca PSD nu v-a placut !
    Acum, fie va vindeti bunurile si emigrat, fie actionati !
    Stiti ce inseamna termenul a actiona ?

  4. Ma fandosesc si joc in piese de teatru rasuflate , nenorocirea este ca uit prologul si nimeni nu mai intelege nimic , ma pomenesc ca spectatorii ma fluiera si huiduie scarbiti . O fi de bine sau foarte bine ?

  5. Foarte bine! ROMÂNI din țară și Diaspora, VOTAȚI PNL și Ciolannis pentru a vă transforma în cobai Europei. Reducerea fondurilor pentru agricultură ca și oprirea finanțării autostrăzii Pitești-Sibiu, este rodul politicii antiromânești duse de PNL și asociații (USR, ONG-uri, etc.). Unde ești guralivule de Rareș Bogdan, care te băteai cu cărămida în piept, de cum o să se dezvolte ROMÂNIA dacă ești tu votat europarlamentar și cum vor face românii din diaspora coadă la vamă reîntorcându-se în țară. PĂCĂLEALĂ, ȚEAPĂ astea sunt politicile liberalilor și ale lui Ciolannis pentru o Românie normală. Chiar și acest slogan ne spune că eram considerați anormali de Ciolannis și liberal-democrații lui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger