Cauta

Șoc! De unde provine carnea de la Carrefour?

Comisarii ANPC au depistat într-unul dintre magazinele Carrefour carne și produse din carne fără documente de proveniență. Totodată, cantitatea de ficăței, piept de pui și pulpe de pui, din zona Gastro, era mai mare decât cea înregistrată în evidențele zilnice.

Toate cele 14 magazine Carrefour controlate au fost sancționate de ANPC

Rezulatele controalelor comisarilor ANPC, efectuate la sfârșitul acestei luni la 14 magazine Carrefour din București și din țară, au relevat practici aproape generale ale comerciantului care puneau în pericol grav sănătatea consumatorilor. Mai mult de atât, într-unul din magazine au fost depistate cantități de carne și produse din carne care nu aveau documente de proveniență, existând suspiciunea de evaziune fiscală. ”Pentru produsele din carne tranșate și porționate în unitate, ambalate și expuse la vânzare nu s-a putut stabili o trasabilitate, nefiind găsit lotul inițial, ci un lot intern, sau nefiind menționat niciun lot. Pentru produsele din zona Gastro – ficăței de pui, piept de pui, pulpă de pui, salată de ciuperci, salată paste cu șuncă, salată de pui – nu s-a putut stabili ziua preparării, cantitatea cântărită fiind mai mare decât cea rezultată din evidențele zilnice”, se arată în comunicatul ANPC referitor la controlul de la SC Carrefour România SA București, punct de lucru Oradea Lotus Market.

Totodată, la SC Carrefour România SA Mega Mall București a fost depistat piept de mânzat cu data limită de consum depășită, iar comercializarea diferitelor specii de pește era făcută fără respectarea condițiilor de păstrare impuse de producător. De la acest magazin au fost oprite definitiv de la vânzare 142 kg de carne și s-au aplicat amenzi în valoare totală de 30.000 de lei.

Două magazine, închise

ANPC a propus închiderea temporară pe o perioadă de până la șase luni a magazinelor Carrefour Park Lake și Grand Arena, din București, pentru neregulile grave descoperite în acestea. La Carrefour Orhideea se comercializau diferite specii de pește fără respectarea condiițiilor de păstrare impuse de producător, peștele și fructele de mare congelate prezentau arsuri de la congelare și acumulare de gheață în ambalaj, preparatele calde erau comercializate la temperaturi mai mici de 60 de grade Celsius, iar pentru unele preparate culinare produse în unitatea proprie nu s-au putut prezenta documente din care să reiasă data fabricației. Pentru abaterile constatate în cele 14 magazine Carrefour, au fost aplicate 35 amenzi în valoare de 301.000 lei şi 3 avertismente, fiind dispuse măsuri de retragere temporară de la comercializare a 209 kg produse alimentare în valoare de 3.798 lei și de retragere definitivă de la comercializare a 1.423 kg produse alimentare în valoare de 28.875 lei. Totodată, a fost oprită temporar prestarea serviciilor din raionul de gastronimie, făcându-se și propunerea de închidere a două magazine.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești!
  • Trump riscă să-și păteze imaginea de ”dealmaker”
  • Bolojan, premierul cu spor de realitate paralelă
  • Donald Trump s-a supărat pe Vladimir Putin. Câștigă ceva Ucraina?
  • Ascunzătorile tarifare ale războiului comercial
  • Messi, din nou pe „Camp Nou”
  • Schimbul verii în Europa, pe axa Liverpool – Real Madrid
  • S-a reperat o parte din banii lipsă din buget. Statul, țepuit de firme cu peste 90 de miliarde de lei
  • Companiile cripto se infiltrează în sistemul bancar american
  • Și batjocoriți, și cu banii luați. Bucureștenii au plătit apa rece la preț de apă caldă
  • Exit mobile version