AcasăNewsŞOC: avioane Airbus, fabricate greşit! Viciul de manoperă ce dă emoţii călătorilor

ŞOC: avioane Airbus, fabricate greşit! Viciul de manoperă ce dă emoţii călătorilor

airbus_a350ŞOC: avioane Airbus, fabricate greşit! Viciul de manoperă ce dă emoţii călătorilor

Specialiştii în aviaţie au emis o avertizare preliminară prin care atrag atenția asupra faptului că este posibil ca porțiuni din protecţia faţă de fulgere a 13 avioane A350 să nu fi fost instalate corect, ceea ce ar putea pune în pericol siguranța zborului.

Există suspiciuni că folia de cupru expandată (ECF), care trebuie să disperseze fulgerele, nu a fost montată corespunzător pe suprafața aripilor celor 13 aeronave.

Potrivit autorității europene de reglementare, dacă se combină mai mulți factori, printre care și probleme în fixarea acestor elemente, un fulger puternic în aceea zonă ar putea duce la aprinderea vaporilor de combustibil și la „pierderea ulterioară” a avionului.

Probleme sesizate în 2019

Problemele de producţie au apărut pentru prima dată la nivel intern în 2019, când inginerii companiei Finnair au avertizat Airbus că protecţia ECF se desprinde de la vârfurile aripilor unui A350 din cauza lipsei de răşină, potrivit documentelor văzute de Reuters.

Airbus a confirmat săptămâna trecută incidentul de producţie semnalat de Finnair şi a spus că este o problemă de producţie izolată, care a fost rezolvată. De asemenea, a confirmat o ştire Reuters că se gândeşte să schimbe designul protecţiei împotriva fulgerelor.

Airbus, probleme şi cu vopseaua avionului

Compania Airbus, care precizează că avioanele sale sunt sigure pentru zbor, se confruntă și cu nereguli ”legate de vopsea”, semnalate de mai mulți operatori aerieni la același model de aeronavă.

Potrivit reprezentanților Qatar Airways, ar exista probleme sub vopsea, care afectează ECF şi carcasa compozită. Compania a reținut la sol 20 dintre cele 53 de avioane A350 din flota sa, în urma unei decizii a propriei autorităţi de reglementare.

author avatar
Andrei Ștefan
881 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da, mă, zburați cu Airbus, care are o manșă-joystick cât putza erectă a unui adolescent mediu-dotat… și patru sisteme redundante coordonate de același calculator. Nice. Safe. Die.
    Zbor plăcut.
    Dead man walking… dead man walking…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger