AcasăNewsSoarta lui Traian Basescu, amanata de boicotul USL

Soarta lui Traian Basescu, amanata de boicotul USL

(foto: realitatea.net)

Traian Basescu trebuie sa mai astepte pana sa revina in functia de presedinte, sedinta Parlamentului in care trebuia citita decizia CCR fiind amanata din lipsa de cvorum.

(foto: realitatea.net)

Sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, in care trebuia sa se ia act de decizia Curtii Constitutionale in cazul revenirii lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei, a fost amanata din lipsa de cvorum, parlamentarii USL boicotand intrunirea.

Decizia a fost luata de catre presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a anuntat ca sedinta va fi amanata cu 30 de minute, informeaza b1.ro.

Cele doua camere ale Parlamentului, Camera Deputatilor si Senatul, s-au reunit de la ora 15.00, pentru a lua act de decizia Curtii Constitutionale prin care referendumul din 29 iulie este invalidat, Traian Basescu urmand sa revina la conducerea statului.

Inca dinainte de intrunire au existatvoci in casrul taberei USL prin care se indemna ca parlamentarii sa boicoteze sedinta, astfel incat hotararea CCr sa nu mai poate fi citita.

„Momentan sunt decizii individuale, pot sa va confirm faptul ca foarte multi colegi, daca nu cumva toti, au spus ca nu doresc sa participe la sedinta de astazi si o sa vedem in functie si de decizia pe care o vom lua impreuna cu colegii de la PSD si de sedinta de grup”, a declarat Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL, referitor la decizia de boicotare a revenirii lui Traian Basescu in functia de sef al statului.

Parerea acestuia nu este impartita si de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a anuntat ca decizia CCR, privind revenirea lui Traian Basescu in functia de presedinte, poate fi citita chiar daca in Parlament nu exista cvorum.

„Cvorumul este o formalitate. Cred ca din punct de vedere formal nu este nevoie de cvorum. Cred ca se poate citi aceasta decizie, dar o tergiversare a acestei situatii nu ne ajuta cu nimic, nici pe cei de la USL, nici pe cei din PDL. Noi vom fi prezenti. Colegii vor fi in sala”, a spus Kelemen Hunor.

author avatar
Ionut Zgimbau
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger