AcasăNewsSnowden, in pericol de moarte

Snowden, in pericol de moarte

Edward Sonwden a cerut din nou azil politic in Rusia

Fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate a SUA (NSA), Edward Snowden, detine in continuare documente a caror dezvaluire ar provoca pagube imense SUA. Potrivit jurnalistilor, el risca sa fie asasinat, insa acest lucru va duce la dezvaluiri catastrofale pentru SUA.

Edward Sonwden a cerut din nou azil politic in Rusia

Un jurnalist de la The Guardian sustine ca a primit numeroase documente de la Sowden, iar daca fostul consultant al NSA ar da „pe goarna” tot ceea ce stie, ar fi jale pentru autoritatile de la Washington. „Snowden are suficiente informatii ca sa provoace intr-o clipa mai multe pagube cum nu a facut nicio alta persoana in istoria SUA”, a afirmat ziaristul Glenn Greenwald, editorialist al ziarului britanic The Guardian. Greenwald a precizat ca Snowden nu doreste sa distruga SUA, ci sa dezvaluie riscurile reprezentate de  programele informatice pe care persoane din intreaga lume le utilizeaza, fara sa stie la ce se expun si fara sa-si dea seama ca, astfel, accepta sa renunte la dreptul lor la protectia vietii private.

Pandit de asasini

Greenwald avertizeaza ca exista riscul ca Snowden sa fie asasinat, dar daca acest lucru s-ar intampla, numeroase persoane care au primit mii de documente de la el ar avea dezlegarea de a le publica. „Guvernul SUA trebuie sa se roage zilnic ca sa nu i se intample ceva lui Snowden. In caz contrar, toate informatiile vor fi dezvaluite”, a spus jurnalistul. Pe de alta parte, Snowden a cerut din nou azil politic in Rusia, iar presedintele SUA, Barack Obama, l-a sunat pe omologul sau, Vladimir Putin, cerandu-i sa respinga cererea.

author avatar
Arpad Dobre
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger