AcasăNewsSMURD renunta la fisa pacientului!

SMURD renunta la fisa pacientului!

Hartia va fi inlocuita de un sistem national digital de raportare pentru SMURD, UPU(unitati de primiri de urgenta) si serviciile judetene de ambulanta, da la 1 martie, anunta Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

“Sistemul digital de raportare este deja utilizat, rata de raportare la SMURD depasind 90%, la ambulanta mai avem zone in care nu se raporteaza complet, doar partial, iar la unitati de primiri urgente, iarasi partial.

“Incercam ca, de la 1 martie, sa ajungem catre oprirea utilizarii hartiei in sistem, vom scoate treptat hartia, si vom folosi doar sistemul digital de raportare. Fisele pacientilor nu vor mai fi completate pe hartie. Nu suntem primii care facem acest lucru, sunt foarte multe tari in care nu se mai foloseste hartia, nici pe ambulante, nici in UPU-uri. Sper ca acest sistem sa intre in functionare maxima din martie”, a explicat Arafat.

Sistemul de raportare digital este finantat din fonduri UE si serverele acestuia sunt gestionate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale(STS) “Toata lumea a fost dotata, si la UPU-uri si la serviciile de Ambulanta si la SMURD, cu tablete si sisteme fixe, calculatoare, in UPU, pentru raportari digitale la punctul de triaj, pentru cei care vad pacientii”, a mai precizat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

author avatar
Bogdan Borcea
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger