AcasăNewsSMS de notificare inainte de expirarea pasaportului

SMS de notificare inainte de expirarea pasaportului

Cu gandul sa faca uitata sacaitoarea aglomeratie ce apare la ghisee, cel mai adesea, in perioada verii si a vacantelor, autoritatile -in speta MAI si MAE- au gandit o varianta menita sa ii atentioneze din timp pe compatrioti sa-si reinnoiasca pasapoartele.

Concret, se intentioneaza ca romanii posesori de pasapoarte sa fie instiintati cu suficienta vreme inainte, mai exact „cu una pana la trei luni inainte”, printr-un mesaj primit pe telefonul mobil -la un numar pe care l-au comunicat la precedenta solicitare de eliberare a unui astfel de document – ca urmeaza sa le expire pasaportul.

„Textul mesajului va fi: „Pasaportul dvs. va expira in curand. Pentru reinnoire, programati-va online pe epasapoarte.ro (Romania) sau econsulat.ro (strainatate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel national, va figura ca semnatar D.G. Pasapoarte, iar in strainatate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numarul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurand termenul PASAPOARTE”, se mentioneaza intr-un comunicat al MAI.

E de mentionat si faptul ca proiectul este unul derulat in comun de Ministerul de Interne, prin Directia Generala de Pasapoarte, si cel de Externe – prin Departamentul Consular.

author avatar
Cristina Stefan
59 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger