AcasăNewsSmiley si Pavel Bartos, INTERZISI la TV, la cererea Ministerului de Interne!

Smiley si Pavel Bartos, INTERZISI la TV, la cererea Ministerului de Interne!

Consiliul National al Audiovizualului a decis marti interzicerea unui spot publicitar, cu Smiley si Pavel Bartos, dupa ce a crescut numarul copiilor raniti sau chiar decedati din cauza ca s-au urcat pe garnituri de tren.

Consiliul a luat in discutie interzicerea spotului Cosmote ca urmare a unei sesizari a Ministerului de Interne, semnata de Raed Arafat, in care se arata ca a fost inregistrata “o crestere neobisnuita a numarului de cazuri grave de copii sau adolescenti electrocutati ca urmare a faptului ca s-au urcat pe garniturile de tren”.

Consiliul a decis sa adauge chiar marti subiectul pe ordinea de zi a sedintei. “Dat fiind impactul social neasteptat al spotului, m-am gandit daca nu ar fi corect sa-l analizam de astazi (marti, n.r.) dupa ce parcurgeti textul sesizarii”, a declarat Laura Georgescu in sedinta de marti.

Decizia de intrare in legalitate, echivalentul interzicerii spotului in forma actuala, a primit noua voturi pentru si unul impotriva.

[youtube]raF0N5OptJ8[/youtube]

“In ultimele 2 – 3 saptamani, sistemul national de interventii in situatii de urgenta se confrunta cu o crestere neobisnuita a numarului de cazuri grave de copii sau adolescenti electrocutati ca urmare a faptului ca s-au urcat pe garniturile de tren aflate sub liniile de alimentare  cu inalta tensiune.

Una dintre ipotezele care ar putea sa explice acest fenomen ingrijorator este o posibila influenta a unui clip publicitar realizat pentru o companie de telefonie mobila, Romtelecom Cosmote, in care doua personaje care beneficiaza de foarte multa simpatie in randul copiilor  si adolescentilor, Smiley si Pavel Bartos, realizeaza o serie de exhibitii acrobatice, urcati pe un tren in miscare.

Inceperea promovarii acestui clip publicitar se coreleaza destul de bine cu recrudescenta cazurilor grave de electrocutii prezente mai sus”, se arata in sesizarea Ministerului de Interne.

Sursa: romaniatv.net

Cititi si:

Adolescent mort in zona Garii Baneasa! Si-a gasit sfarsitul din cauza unei poze!

author avatar
Alina Costache
1.168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger