AcasăNewsȘmenul Tăriceanu-Ponta, dejucat de Dăncilă

Șmenul Tăriceanu-Ponta, dejucat de Dăncilă

Tăriceanu și Ponta au dovedit din nou că nu sunt înzestrați cu abilități politice

Nici măcar Liviu Dragnea nu ar fi rezolvat cu atâta eleganță puciul pus la cale de Tăriceanu și Ponta. Viorica Dăncilă ne-a arătat încă o dată de ce îl are partener de guvernare pe Călin Popescu Răzgândeanu – fiindcă e un excelent sparring pentru încleștările ce urmează. Liderul ALDE a venit vijelios la întâlnirea cu premierul, de la Vila Lac, și a plecat senin și murmurând un timid „sărut mâna că nu ați rupt alianța”.

Tăriceanu și Ponta au dovedit din nou că nu sunt înzestrați cu abilități politice

Când cocoșul e găină, nu calcă, se împiedică strategic. Pe urmă își scutură aripile ciufulite, privește în stânga și-n dreapta și cotcodăcește cu mulțumire: „Ce bine că nu m-a dat afară de la guvernare, a fost cât pe ce!”. ALDE și Pro România au încercat o cacealma, numai că șantajul exercitat de fostul manechin n-a ținut la Dăncilă. Amenințările cu ruperea alianței au lăsat-o rece pe șefa PSD-ului, conștientă că, și adunate, procentele lui Tăriceanu și Ponta nu fac cât plagiatul din teza de doctorat a Codruței. Mai întâi, premierul l-a chiuretat pe Victor Ponta, după care a ales să joace în forță cartea negocierilor cu „partenerul” din coaliție. În nici o săptămână, doi dintre șmenarii nereușiți ai politicii dâmbovițene au fost executați, iar mesajul e clar: stânga românească are un nou șef, băeiți!

Nu degeaba i se zice Răzgândeanu

După ce a stat două ceasuri în audiență la primul-ministru, un Călin Popescu Tăriceanu ușurat a anunțat rămânerea ALDE la guvernare. Nu personal, că emoțiile încă persistau, ci printr-un comunicat de presă. „La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni”. Perspectivele struțo-cămilei ALDE sunt pierderea cașcavalului și coșul de gunoi al politicii, iar opțiunile trebuie să țină de cald, că vine iarna și-n România e tare frig, gazu-i scump, factura mare.

Viorica Dăncilă lecție pentru amatorii de șmenuri și șușanele

Caimacul l-a luat Viorica Dăncilă, care și-a permis să anunțe că PSD și ALDE vor respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea. Asta, așa, pe lângă subiect, dar cu țintă directă! În privința funcțiilor vacante din guvern, rămâne cum vrea premierul: remaniere, nu restructurare! Astfel, Dăncilă va propune noi miniștri la Interne și Educație, plus un vicepremier pe probleme economice.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.206 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sau poate ca Dl Razgandeanu a inteles ca Dl Ponta a actionat singur si ca ProRomania nu-l vrea chiar si cu ALDE cu tot.Si ca plecand din alianta singurul care avea de castigagt era fostul doctorand Ponta.Disperat dupa o functie in Guvern.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger