AcasăNewsSmecherii Romaniei, ravasiti de mascati

Smecherii Romaniei, ravasiti de mascati

Procurorii DNA au batut, ieri, in lung si-n lat Bucurestii pentru a perchezitiona, impreuna cu temutii mascati, locuintele si birourile oamenilor de afaceri vizati in megadosarul EADS-Microsoft. Afaceristi care pana mai ieri lasau impresia ca sunt la carma Romaniei au fost treziti, inca de dimineata, de mascati. Acestia au ravasit fara mila vilele somptuoase ale lui Dorin Cocos, Remus Truica si Nicolae “Niro” Dumitru.

De asemenea, mascatii si procurorii le-au dat trezirea si fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidential Dorin Marian, tatalui presedintelui COSR, Adrian Petrache, dar au descins si la Fundatia Dinu Pescariu. Nici sediul firmei lui Claudiu Florica, situat vizavi de DNA, nu a scapat de perchezitii.

Perchezitii acasa la fostul sef al SIE, Catalin Harnagea

Fostul şef al SIE , Cătălin Harnagea, este şi el vizat în dosarul Microsoft

Anchetatorii au ridicat documente de la locuintele si sediile de firme si fundatii perchezitionate, care ar putea constitui probe in dosarul Microsoft. In acelasi dosar, au fost perchezitionate locuinta fostului sef al Serviciului de Informatii Externe Catalin Harnagea si cele ale oamenilor de afaceri Dorin Cocos (surse apropiate anchetei sustin ca omul de afaceri este plecat din tara), Remus Truica si Nicolae “Niro” Dumitru, care controleaza grupul de firme Niro. Catalin Harnagea a condus Serviciul Roman de Informatii in intervalul 30 iulie 1997-1 februarie 2001, cand Dorin Marian a ocupat functia de consilier prezidential (1996-2000) si sef al Administratiei Prezidentiale (martie-septembrie 2000). Catalin Harnagea a scris, in CV-ul sau, ca a fost, din 2005, consultantul EADS pe proiectul de securizare al frontierelor Romaniei si pe cel de off-set. Dorin Marian a fost asociat cu Catalin Harnagea intr-o firma, acesta cesionand actiunile in februarie 2007, cu o zi inainte de a fi numit in functia de prim-consilier al premierului din acea perioada, Calin Popescu Tariceanu. Despre Adrian Petrache, tatal presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Alin Petrache, s-a spus ca este un apropiat al lui Dorin Cocos si al fostului premier Adrian Nastase, partener de afaceri imobiliare cu Alexandru Bittner. In total, procurorii au efectuat 56 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov. Reamintim ca in acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri – senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

 

author avatar
Nicole Ionescu
2.124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger