AcasăNewsSlujba de comemorare a Reginei Ana, la Savarsin

Slujba de comemorare a Reginei Ana, la Savarsin

In ultima zi a acestei saptamani, respectiv cu doua zile inainte ca sicriul Reginei Ana sa ajunga in tara, pentru ceremonialul de inhumare, va avea loc o slujba de comemorare ce va fi oficiata in localitatea atat de draga cuplului Regal.

Mai exact la Savarsin, satul aradean in care se regaseste resedinta favorita a Familiei Regale. Este vorba despre o slujba ce va fi tinuta in biserica ortodoxa din localitate, de catre preotul paraoh Calin Madaluta, din cate anunta vineri reprezentantii Casei Regale. La slujba urmeaza sa participe Principesa Mostenitoare Margareta si sotul, Principele Radu.

Asadar, fata de programul funeraliilor anuntat initial, si dupa ce in urma cu doua zile a avut loc un ceremonial religios in memoria Reginei Ana, la capela din Morges, orasul elvetian unde si-a gasit sfarsitul Alteta Sa Regala, la care au asistat trei dintre fiicele Majestatilor lor -Principesa Mostenitoare Margareta, Principesa Sofia si Principesa Maria, s-a aflat ca duminica se pregateste o slujba ortodoxa, la Savarsin.

De altfel, este stiut faptul ca localnicii au primit cu mare tristete vestea plecarii la cele vesnice a Reginei Ana. Sotia regelui Mihai a parasit aceasta lume pe 1 august, la varsta de 92 de ani. Sicriul sau va fi adus in tara pe 9 august, urmand ca inmormnatarea sa aiba loc pe 13 august, la Curtea de Arges.

sursa foto: familiaregala.ro

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger