AcasăNewsSlabiciunea Israelului va fi taxata de catre Hamas!

Slabiciunea Israelului va fi taxata de catre Hamas!

Eliberarea soldatului israelian Gilad Shalit, in schimbul a 1027 de  prizonieri palestinieni, a fost considerata de catre multi politicieni si analisti ca o reusita si ca o posibilia relansare a dialoglui dintre Hamas si Israel. Chiar si presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat ca, prin acest schimb de prizonieri, spera sa se acorde o sansa in plus dialogului pentru pace dintre cele doua parti. Din pacate, decizia Israelului, care a cedat dupa 5 ani de ezitari si a acceptat acest schimb, va avea un efect exact opus asteptarilor si va declansa o vanatoare apriga indreptata contra soldatilor isrealieni!

Faptul ca intelegerea pentru schimbul de prizoneri s-a respectat in totalitate, fara incidente si mai ales ideea ca insusi seful militar al Hamas, Ahmed al-Jabari, a fost filmat conducandu-l catre libertate pe Gilad Shalit, a trezit sentimentul ca aceasta actiune simbolizeaza un nou inceput al procesului de pace dintre israelieni si palestinieni.

Din pacate, se pare ca Israelul a uitat politica de neclintit a partenerului sau strategic, adica SUA, care niciodata nu accepta sa negocieze cu teroristii, indiferent de miza care este in joc! Explicatia acestei pozitii inflexibile americane este simpla si anume aceea ca acceptarea unui astfel de compromis va conduce la amplificarea actelor criminale, urmate de alte si alte acte de santaj, care vor creste exponential in amplitudine!

Este clar ca si Hamas va specula aceasta slabiciune si, foarte probabil, in viitorul apropiat, vom asista la declansarea unei vanatori pe care aceasta organizatie o va declansa contra soldatilor israelieni, pentru a putea obtine si eliberarea celorlalti 5000 de pizonieri palestinieni, care se afla in continuare incarcerati in Israel!

author avatar
Silviu Ionescu
801 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger