AcasăNewsSkype, un nimic pe langa WhatsApp

Skype, un nimic pe langa WhatsApp

Aplicatiile de mesagerie instant sunt la mare moda, iar Whatsapp si Facebook domina topul chat-urilor. Unele,  precum QQ Mobile, WeChat si KakaoTalk,  nici macar nu sunt cunoscute in Europa, dar au milioane de utilizatori.

De departe, Whatsapp este cea mai populara aplicatie de chat si a uimit pe toata lumea cand, in 2014, a fost cumparata de Facebook pentru 19 miliarde dolari. Facebook Messenger a fost impusa de compania lui Mark Zuckerberg, astfel ca a ajuns de la 200 milioane useri in aprilie 2014, la 500 milioane in septembrie 2014 si la 900 milioane in prezent, si este pe locul doi. QQ Mobile, cunoscut si ca Tencent QQ sau MobileQQ este necunoscuta in Europa, insa extraordinar de populara in China. Aplicatia apartine gigantului online chinez Tencent care detine si unul dintre cele mai mari portaluri web din lume, qq.com. Tot de Tencent a fost fondat si serviciul WeChat ce are aproape 700 milioane de utilizatori si este utilizat masiv si in segmentul business.

Whatsapp                           1 miliard

Facebook Messenger           900 milioane

QQ Mobile                           853 milioane

WeChat                               697 milioane

Skype                                  300 milioane

Viber                                   249 milioane

LINE                                   215 milioane

Blackberry Messenger         100 milioane

Telegram                             100 milioane

KakaoTalk                           48 milioane

 

Skype a fost fondata in Estonia si din 2011 este detinuta de Microsoft. Viber a fost fondata in 2010 de antreprenori din Israel si Belarus, iar in 2014 a fost cumparata de grupul media Rakuten, pentru 900 milioane dolari. LINE a fost creata dupa tsunami-ul care a lovit Japonia in 2011. Acum, aplicatia de mesagerie are cei mai multi utilizatori in Japonia, Thailanda si Indonezia. Blackberry Messenger si-a pierdut multi dintre utilizatori din cauza declinului companiei canadiene, insa acum cativa ani avea 300 milioane de useri.

author avatar
Catalin Dumitrescu
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger