AcasăNewsSituatie revoltatoare la un azil din Buzau. Bolnavii ar fi batuti si...

Situatie revoltatoare la un azil din Buzau. Bolnavii ar fi batuti si fortati sa munceasca: „Ne distrug aici, ne omoara!”

O inspectie a reprezentantilor Centrului de Resurse Juridice (CJR) Buzau, facuta la un centru de ingrijire a persoanelor in varsta si cu dizabilitati, din judet, a scos la iveala o situatie socanta si marturii infioratoare despre ceea ce s-ar intampla cu pacientii inscrisi in acel centru.

Pe langa faptul ca au constatat numarul mic de cadre care ii ingrijeau pe cei internati in azilul respectiv – doar cinci persoane -, reprezentantii CRJ au inregistrat mai multe marturii ale persoanelor internate la Caminul de Varstnici si Adulti cu Dizabilitati din Aldeni, pe care le-au consemnat intr-un raport. Potrivit opiniabuzau.ro, documentul ce contine concluziile vizitei neanuntate, efectuate in toamna anului trecut, a ajuns recent in atentia prim-adjunctului Procurorului General al Romaniei – Bogdan Licu.

Marturiile unora dintre zecile de oameni internati in acel centru sunt datatoare de fiori. „Personalul ne-a mentionat faptul ca de serviciile Caminului beneficiaza 93 de persoane cu dizabilitati mintale impartite in 2 pavilioane: 53 de adulti in P1 si 30 de varstnici. (…) Aflandu-se ca venim din Capitala, multi beneficiari au dorit sa ne vorbeasca despre problemele din centru in speranta ca vom putea face ceva pentru ei ca sa ii aducem inapoi in Bucuresti – a fost solicitarea lor generala, disperata chiar: <ne distrug aici, ne omoara>. Tuturor le era frica de personal, in special de administratoarea Caminului, fiind rugate ca aceasta sa nu afle despre discutiile purtate„, se mentioneaza in raportul in cauza. Dezvalurile continua:  „O tanara mi-a explicat cum este batuta de asistente si legata, la solicitarea perso­nalului, de alti beneficiari – barbati. Recent fusese lovita peste fata cu papucii; inca se puteau vedea echimoze pe care mi le-a aratat„, se mentioneaza in raportul prezentat de sursa citata.

Documentul mentioneaza, de asemenea, faptul ca bolnavii s-ar fi plans ca le sunt date medicamente care ii fac „sa-si dea ochii peste cap” si sa „tremure”, ca sunt obligati fie sa ingrijeasca animalele crescute in incinte ce apartin centrului, fie sa munceasca la camp.

Sursa foto: economiesociala.net

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger