AcasăNewsSituație INCREDIBILĂ. Un spital din țară a rămas fără telecomunicații după un...

Situație INCREDIBILĂ. Un spital din țară a rămas fără telecomunicații după un furt

(sursa foto: facebook)

Un caz de furt, cu urmări considerabile, a ajuns în atenția polițiștilor băcăuani. Totul s-a întâmplat la Onești. Patru tineri sunt cercetați în această speță.

Spitalul municipal din Onești, dar și alte instituții publice au rămas pentru un timp fără acces la telecomunicaţii, potrivit realitatea.net. Totul, după ce au fost furate dintr-o gură de canalizare de pe o stradă din oraș mai multe secţiuni din cablul de comunicații.

Polițiștii din Onești s-au sesizat din oficiu și au fost începute cercetările pentru a da de urma celor care au provocat întreaga situație. Conform precizărilor venite de la nivelul IPJ Bacău, valoarea prejudiciului ar depăși 100.000 de lei.

Autoturism cu număr fals de înmatriculare

„La data de 09 mai a.c., polițiștii din Oneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 08/09 mai a.c., persoane necunoscute au sustras dintr-o gură de canalizare situată pe strada bulevardul Republicii, din localitate, mai multe secţiuni din cablu pe care le-au depozitat în portbagajul unui autoturism.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, persoane necunoscute ar fi pătruns într-o gură de canalizare unde ar fi secționat cablu de comunicații pe care, ulterior, l-ar fi depozitat într-un autoturism cu număr fals de înmatriculare, valoarea prejudiciului fiind peste 100.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisar Cătălina Păduraru.

Ce a decis instanța

Patru tineri, având vârste între 18 și 30 de ani, sunt cercetați în acest caz. Suspecții au fost reținuți în primă fază, ulterior fiind duși în fața instanței.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, trei dintre aceștia din comuna Ștefan cel Mare, iar unul din municipiul Onești, bănuiți de comiterea faptei. Totodată, jumătate din prejudiciu a fost recuperat.

Față de trei dintre aceștia s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar cel de-al patrulea a fost reținut, fiind bănuit de săvârșirea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

La data de 12 mai a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile”, a mai precizat, conform sursei menționate, subcomisarul Păduraru.

author avatar
Andrei Coman
208 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger