AcasăNewsSituație incredibilă pe litoral. Salvamar luat la rost de o turistă! „Copiii...

Situație incredibilă pe litoral. Salvamar luat la rost de o turistă! „Copiii mei înoată mai bine decât ai înotat tu vreodată” – VIDEO

sursa foto: captură video Antena3

Sezonul estival se apropie de final, iar turiștii aflați pe litoralul românesc încearcă să profite pe cât de mult pot de bălăceala în apa mării. Doar că, sunt situații în care e arborat steagul roșu, semn că scăldatul nu e permis.

Pare-se că, deși în ultimele săptămâni au fost mai multe situații în care valurile au fost mari, sau curenții au tras în larg persoanele care s-au aventurat în apă, în condiții de risc, unii turiști nu prea vor să țină cont de faptul că salvamarii au rolul lor pe plajă. Și că atunci când intervin să-i oprească pe cei care vor să intre să se scalde când e arborat steagul roșu fac acest lucru în ideea de a-i proteja pe oameni de la un potențial pericol.

O turistă a părut mai mult decât deranjată de intervenția unui salvamar, în Eforie. I-a reproșat că ar fi țipat la copiii ei. Totul, în condițiile în care aceștia ar fi înotat, nesupravegheați, în mare în timp ce era arborat steagul roșu. Iar salvamarii le-ar fi spus copiilor să iasă din apă.

„Copiii mei sunt înotători de performanță”

Dialogul mai greu de imaginat a fost surprins în imagini, iar înregistrarea video a fost difuzată luni de Antena3.

„Vreau să știu cum îți permiți tu să urli la copii”, i se adresează femeia salvamarului. În zadar a părut să încerce bărbatul să-i explice situația. „I-ați lăsat nesupravegheați în apă. Le-am zis că nu au ce să caute nesupravegheați în apă, fără un adult”, i-a spus salvamarul. „Unde scrie? La care lege?” – a vrut să știe femeia.

„La care lege scrie că n-au voie copiii nesupravegheați în apă, pe steagul roșu? La legea salvamarului” – i-a răspuns bărbatul care lucrează ca salvamar.

Mai mult, acesta a sfătuit-o pe turistă să nu-și mai lase singuri copiii în apă.
„Copiii mei se scaldă cum vor! Copiii mei înoată mai bine decât ai înotat tu vreodată în viața asta. Copiii mei sunt înotători de performanță. Îi las pe răspunderea mea și știu ce fac, da?” – a mai spus femeia.

author avatar
Andrei Coman