AcasăNewsSituație incredibilă în școli! Elevii trebuie să aleagă: bursă sau încălzirea claselor

Situație incredibilă în școli! Elevii trebuie să aleagă: bursă sau încălzirea claselor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că elevii şi profesorii vor avea cald în clasă, la iarnă. Cu toate acestea, sunt situații în care școlile se văd nevoite să aleagă între burse și încălzirea claselor.

Este vorba despre unitățile școlare din mediul rural, unde primăriile susțin că pot achita bursele doar dacă opresc căldura în clase și nu mai asigură transportul copiilor.

Bani insuficienți și pentru burse și pentru căldură în școli

Se întâmplă la Comana și Clejani, în Giurgiu, potrivit Digi 24. La Clejani, Primăria anunță că are de achitat lunar peste 500 de burse. Iar dacă nu primește suma integrală de la bugetul de stat, le poate plăti doar dacă renunță la încălzirea școlilor.

Probleme similare sunt și la Comana. „Pe considerentul că s-au alocat bani foarte mulți. Au considerat că sunt bani mulți la buget și nu avem ce face cu ei. În situația de față suntem obligați să facem o rectificare bugetară și să realocăm bani către bursele copiilor. Va trebui să mai renunțăm și din banii alocați către carburant, către încălzirea pe lemne, pe cărbuni.

Ceea ce e foarte greu. Pentru că localitatea Comana are cinci sate, iar ca număr de școli sunt șase școli. Nu știu ce vom face. O să fie foarte greu. Pentru că o să fim nevoiți, practic, să reducem consumul de lemne. Ceea ce înseamnă că… elevii vor sta în frig.”, a declarat administratorul local al comunei.

Ministrul Educației: „Elevii nu vor sta în frig”

Sorin Cîmpeanu dă garanţii că şcolile din România vor fi încălzite la iarnă şi că acest lucru este o prioritate, pe lângă programul Masa Caldă şi asigurarea transportului elevilor.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.”, a declarat oficialul.

author avatar
Andreea Vlad
374 afisari

4 COMENTARII

  1. DECI VA FI JALE!!!! Va fi prăpăd în școli. DE DATA ASTA LA PROPRIU, NU DOAR LA FIGURAT. Și aici mă refer la jalea dată de numărul de analfabeți funcțional dată de școli.

    Se vor înmulți în neștire analfabeții funcțional/waxerii/haștagii/progresiștii ca alde nik, halex… Pentru că nu vor prinde nici măcar cum să scrie sau să citească, darămite să priceapă sensul cuvintelor.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...