AcasăNewsSituație dramatică la un spital din țară: 26 de copii bolnavi de...

Situație dramatică la un spital din țară: 26 de copii bolnavi de Covid sunt în stare gravă

Situație greu de imaginat pentru 26 de copii internați cu Covid. Micuții, internați în stare gravă la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, luptă cu boala.

26 de copii din cei 32 internați la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, sunt în stare gravă, notează antena3.ro. Unul dintre cele mai grave cazuri este cel al unei tinere de 17 ani din Focșani, care a născut zilele trecute.

Adolescenta are complicații grave la plămâni

Medicii spun că adolescenta este între viață și moarte ca urmare a complicațiilor date de Covid. Fata de numai 17 ani are complicații grave la plămâni, iar riscul de deces este foarte mare în acest moment, cu toată că fata este conștientă și nu este intubată, potrivit managerului spitalului.

Alți 25 de pacienți minori sunt internați la Spitalul de Copii, în stare gravă, după ce au fost infectați cu Covid.

Până ieri, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Dintre aceștia, 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

Reamintim faptul că producătorul de vaccinuri Pfizer/ BioNTech a solicitat, luni, Agenției Europene a Medicamentului (EMA) aprobarea administrării vaccinului pentru Covid-19 copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce au făcut un pas similar în Statele Unite.

author avatar
Alina Costache
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger