AcasăNewsSituație disperată în Republica Moldova. Idor Dodon scoate armata pe străzi

Situație disperată în Republica Moldova. Idor Dodon scoate armata pe străzi

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un decret prin care Armata Națională va fi suport autorităților din domeniul ordinii publice.

Decizia a fost luată pentru supravegherea respectării de către cetățeni a măsurilor de prevenire a răspândirii cu Covid-19

„Avînd în vedere evoluția și tendința situației epidemiologice legate de infecția cu COVID-19 în țară, dînd curs solicitării Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, am semnat un decret prin care am dispus implicarea Armatei Naționale în acordarea sprijinului necesar autorităților din domeniul ordinii publice în acțiunile de supraveghere a respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspîndirii infecției”, a scris președintele țării, Igor Dodon.

Ieri, premierul Chicu a declarat forțele de ordine vor reveni pe străzi, pentru a supraveghea respectarea regulilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. De asemenea, purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie în spațiile publice.

La fel, șeful executivului a anunțat un set de măsuri urgente de sporire a disciplinei de conformare a reprezentanților statului și a cetățenilor la cerințele respective. Guvernul va prezenta un proiect prin care va institui un regim special de lucru pentru administrația publică cu scopul de a diminua fluxul de cetățeni în anumite perioade ale zilei. Accentul va fi pe lucrul la distanță.

Amintim că bilanțul cazurilor de infectare cu Covid-19 în Moldova a ajuns la 11 mii după ce ieri alte 366 de persoane au fost testate pozitiv, potrivit unimedia.info

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
484 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger