AcasăNewsSituatie alarmanta! Un specialist vorbeste de o "amenintare catastrofala". Pericolul legat de...

Situatie alarmanta! Un specialist vorbeste de o „amenintare catastrofala”. Pericolul legat de antibiotice!

E nevoie de masuri rapide pentru a contracara rezistenta organismului uman la antibiotice, altfel pacientii risca sa moara in urma unor operatii simple, din cauza unor infectii pe care medicamentele deja existente nu le pot contracara.

Avertismentul vine din partea unui specialist britanic, oficial al Ministerului Sanatatii. Sally Davies e ingrijorata de faptul ca bacteriile care au devenit rezistente la antibiotice au devenit tot mai mult o amenintare la adresa medicinei.

Infectiile mutant, care nu mai pot fi invinse cu tratamente pe baza de antibiotice clasice, ar putea declansa un dezastru. Iar cum in ultimii ani medicina nu a facut progrese semnificative in acest sens, in urmatoarele decenii s-ar putea ajunge la sistuatii extreme, in care pacientii sa contracteze infectii grave, dupa interventii chirurgicale minore, si chiar sa moara, sustine britanica.

„Rezistenta la antibiotice reprezinta o amenintare catastrofala. Daca nu vom actiona acum, in 20 de ani, oricare dintre noi poate muri din cauza unei infectii comune, in timpul unei operatii minore”, a declarat Danvies, potrivit Huffington Post. Astfel de cazuri s-ar putea intampla chiar in timpul unor interventii de montarea unei proteze de sod sau a transplantului de organe.

author avatar
eNational
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger