AcasăNewsSituație alarmantă în țară. Orașul în care numărul persoanelor infectate s-a triplat...

Situație alarmantă în țară. Orașul în care numărul persoanelor infectate s-a triplat în 24 de ore!

Trei persoane au murit în așteptarea eliberării unui pat la ATI în orașul din țară unde numărul persoanelor infectate s-a triplat în ultimele 24 de ore. Este vorba despre Galați, unde spitalele care au secţii pentru pacienţi COVID sunt suprasolicitate, iar bolnavii sunt nevoiţi să aştepte pentru a fi internaţi.

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor infectate s-a triplat în comparaţie cu ziua precedentă, iar trei pacienţi care aşteptau să se elibereze un pat la secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi au murit în spaţiile amenajate de administraţia unităţii medicale, notează alephnews.ro.

Decesele au fost în zona de izolator

„Luni, la ora 20.00, am avut 64 de cazuri confirmate în sectorul izolator din cadrul UPU. Au fost anunţate toate autorităţile DSP, CNCCI, Prefectura, ISU, ulterior fiind transferaţi 10 pacienţi la CFR, 5 la Boli Infecţioase şi 5 pacienţi fiind internaţi la Spitalul Judeţean la Secţia COVID (…) Sunt pacienţi care s-au prezent în stare critică în Serviciul de Urgenţă. Au beneficiat de tot tratamentul, inclusiv intubare, ventilare mecanică, dar din păcate evoluţia lor a fost fatală. Avem trei decese înregistrate cursul zilei de ieri. Decesele au fost în zona de izolator. S-a contactat CNCCI, s-au contactat toate instituţiile pentru a putea transfera în alte locuri, inclusiv în secţia noastră ATI, dar din păcate avem lipsă de locuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi, Violeta Sapira.

466 de noi cazuri în doar 24 de ore

Potrivit autorităților locale, numărul locuitorilor infectați s-a triplat în 24 de ore. Au fost 466 de confirmaţi pozitiv din aproximativ 1700 de teste.

”Vorbim de o creştere în avalanşă, având în vedere că în ultimele zile am avut 90, 91 de cazuri, iar astăzi vorbim de o triplare de cazuri. Presiunea este foarte mare pe medici. (…) Avem 76 de locuri libere, din păcate la ATI situaţia este mai critică. La Spitalul Judeţean toate cele 16 locuri sunt ocupate, la Spitalul Militar toate cele cinci locuri sunt ocupate, la Spitalul Pediatrie din cinci locuri, patru sunt ocupate”, a precizat subprefectul judeţului Galaţi, Andra Costache.

DSP Galați, depășită de situație

În acest context, Direcția de Sănătate Publică Galați se declară depășită de situație.

„Personalul este foarte puţin, obosit şi de aceea apar sincope la camera de gardă. Nu s-ar fi ajuns aici dacă lumea s-ar fi vaccinat. Se moare şi cei care au murit ar fi avut o şansă la viaţă dacă s-ar fi vaccinat”, a explicat purtător de cuvânt DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

author avatar
Alina Costache
296 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri