AcasăNewsSituația școlară a elevilor, încheiată cu mai puține note. Deca, anunț: „Am...

Situația școlară a elevilor, încheiată cu mai puține note. Deca, anunț: „Am modificat regulamentul”

sursa foto: captură video

Ministrul Educației a anunțat, joi, în ședința de Guvern, modificarea regulamentului de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ, fiind vizată încheierea situației pentru anul școlar în curs 2022/2023.

Astfel că, atunci când se va încheia greva începută în 22 mai, iar profesorii se vor întoarce la ore, cadrele didactice vor putea încheia situația școlară a elevilor cu mai puține note.

Precizări despre recuperarea zilelor de grevă

Ligia Deca a făcut mai multe precizări la începutul ședinței de Guvernn de joi, 8 iunie. Așa s-a aflat că se va organiza un program prin care cadrele didactice care au fost în grevă vor recupera zilele în care nu au lucrat.

Pe lângă măsurile concrete luate deja prin intermediul celor două ordonanțe de urgență din ultimele săptămâni, precum și prin declarația cu anexă memorandumul de astăzi, noi am continuat discuțiile pe contractul colectiv de muncă și, așa cum s-a văzut și în comunicatul federațiilor sindicale, sunt o serie de măsuri menite să sprijine pe viitor întreg personalul din învățământ. De asemenea, noi, încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean, care, la rândul lor, organizează întâlniri cu directorii școlilor, pentru a organiza un program de recuperare, în așa fel încât cadrele didactice și personalul care revin în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mișcarea aceasta de protest.

Există toate premisele și toată disponibilitatea pentru a putea recupera, până la finele anului școlar, și noi avem toată disponibilitatea în a găsi cele mai bune soluții. Oricum, la nivelul unităților de învățământ toată lumea își dorește să se reia activitatea, pentru a se putea încheia situația școlară și a putea să susținem examenele naționale”, a spus Deca.

Ministrul Educației: Am ușurat procesul de închidere a situațiilor școlare

De asemenea, tot în contextul grevei, ministrul Educației a anunțat modificarea regulamentului, astfel încât situația școlară a elevilor să poată fi încheiată cu mai puține note.

Mai mult decât atât, am ușurat acest proces de închidere a situațiilor școlare, și anume, am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ în așa fel încât să se poată închide situația școlară de către cadrele didactice – subliniez – cu mai puține note, deci, să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situațiilor școlare în interesul elevilor”, a mai anunțat ministrul Deca de față cu premierul și ceilalți miniștri aflați la ședința de Guvern de joi.

author avatar
Andrei Coman
138 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger