AcasăNewsSite-ul CCR, inchis dupa ce "a fost spart". Dorneanu: Va trebui sa-l...

Site-ul CCR, inchis dupa ce „a fost spart”. Dorneanu: Va trebui sa-l reconstruim

Curtea Constitutionala prezidata de Valer Dorneanu nu le-a dat liberalilor castig de cauza

In aceeasi zi in care de la varful Ministerului Sanatatii s-a vorbit despre atacuri cibernetice asupra unor spitale din Romania, inclusiv a unei unitati medicale din Bucuresti, presedintele Curtii Constitutionale a confirmat, practic, faptul ca si pagina electronica a fost „spart”.

De mai multe zile, pagina electronica a Curtii Constitutionale e nefunctionala. Joi, Valer Dorneanu a explicat de ce nu mai poate fi accesat site-ul CCR. „Vineri, site-ul Curtii Constitutionale a fost spart, virusat. Incepand de vineri, am inchis pagina noastra de internet. (…) Se intampla si la case mai mari (…) Efectele nu puteau fi decat cel mult de virusare, de comunicarea unor stiri false”, a sustinut Dorneanu.

Totodata, judecatorul constitutional a dat de inteles ca se spera sa se gaseasca, pe cat de repede posibil, si o solutie ca situatia sa fie remediata, iar cei care lucreaza in sfera juridica si au nevoie de informatiile ce se regaseau online, pe ccr.ro, sa aiba din nou acces la ele. „Va trebui, din pacate, sa-l reconstruim si nu este un lucru foarte simplu. (…) Pana atunci, deciziile noastre sunt comunicate in Monitorul Oficial”, a mai mentionat presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei.

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger