AcasăNewsSistemul legislativ din Romania, haos si cam atat

Sistemul legislativ din Romania, haos si cam atat

Guvernul a reusit sa promoveze legi care s-au batut cap in cap

Legile sunt facute ca sa fie incalcate. Aceasta se pare ca este deviza guvernantilor nostri, care au reusit performanta sa-si saboteze propriile acte normative.

Guvernul a reusit sa promoveze legi care s-au batut cap in cap

S-au luptat pentru ele,  au fentat Legislativul, apeland la solutia angajarii raspunderii, ca mai apoi sa le incalce. Zeci de legi promovate de Executiv au sfarsit prin a fi amanate, modificate sau imposibil de aplicat deoarece se bateau cap in cap cu alte acte normative elaborate tot de guvern. Cel mai recent exemplu in acest sens ne-a fost oferit chiar ieri, cand reprezentantii coalitiei au anuntat ca au decis sa modifice ordonanta privind fondurile autoritatilor locale. O ordonanta controversata, mai exact un proiect de ordonanta, prin care administratiile publice locale pierdeau sume importante de bani prin diminuarea cotei lunare defalcate din impozitul  pe venit.  In incercarea de a impaca pe toata lumea, Guvernul, in loc sa imbunatateasca ordonanta cu pricina, a reusit sa creeze o bulibasala si mai mare.

De-a alba-neagra cu pensiile si salariile

Tot in categoria actelor normative adoptate si nerespectate se inscriu si Legea pensiilor si cea a salarizarii unitare in care se preciza, negru pe alb, ca bugetarii isi vor recupera, incepand cu ianuarie 2012, banii taiati in 2010, iar pensionarii vor beneficia si ei de o majorare. Prevederile cu pricina s-au transformat insa in promisiuni fara acoperire, odata cu adoptarea legii care prevede inghetarea pensiilor si salariilor in 2012.  Cu buza umflata si cu dreptate-n mana au fost lasati si bugetarii care sperau sa-si recupereze drepturile castigate in instanta in intervalul 2012-2014. Spre disperarea lor, Guvernul s-a sucit, iar parlamentarii Puterii au amendat ordonanta amanand esalonarea pentru perioada 2014-2016. Daca Executivul nu va decide insa sa mai schimbe inca o data schimbarea!

author avatar
Adelina Ionicel
308 afisari

1 COMENTARIU

  1. ..pai haosul este formula perfecta de guvernare a mafiotilor,de ce va mai mirati..cand unii dadeau prin anii 90 semnale atragand atentia la ceea ce va urma,cam multi dintre ziaristi ii luau in ras,aducandu-le grave prejudicii de imagine….acum v-ai trezit?..cam tarziu…si stati sa vedeti ce urmeaza daca golanii si mafiotii portocalii vor ramane la guvernare inca 4 ani….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger