AcasăNewsSistemul, lasat fara calul troian din PSD

Sistemul, lasat fara calul troian din PSD

 

Dupa alegerile parlamentare din 2016, desi PSD a castigat detasat puterea politica in Romania, au aparut tot felul de sincope in guvernare si crize in partid. Aceste spasme au fost generate de cozile de topor ale ”sistemului” care inca aplica principiul: ”Nu conteaza cine castiga alegerile, noi guvernam”.

 

Triada Ponta, Grindeanu si Tutuianu

In aceasta categorie se inscriu Victor Ponta, Sorin Grindeanu si, mai nou, fostul ministru al Apararii si seful Comisiei SRI, Adrian Tutuianu. Fiecare dintre cele trei personaje au fost banuite ca au legaturi suspect de apropiate cu serviciile secrete. Cazul Victor Ponta este emblematic. Legaturile clare dintre fostul premier si gruparea Maior – Coldea – Ghita din SRI sau intalnirile din vie cu Laura Kovesi au aratat ca Sistemul capturase PSD in perioada Ponta. Si dupa plecarea sa de la Palatul Victoria si demisia din fruntea PSD, Victor Ponta a continuat jocul dublu, urmand episoadele PRU sau Grindeanu.

Numele lui Sorin Grindeanu este strans legat de cel al lui Ilie Sarbu, fost ofiter al Directiei de Informatii Externe in timpul dictaturii comuniste si socrul lui Victor Ponta. Filiera Sarbu – Ponta – Grindeanu a fost recreata si pusa la treaba pentru a destabiliza, din nou, PSD dupa esecul lui Victor Ponta.

Acum asistam la acelasi scenariu. Ministrul Apararii, fostul presedinte al Comisiei SRI din Parlament emite un comunicat de presa in care spune ca nu mai exista fonduri pentru a plati armata. Acest comunicat vine intr-un context extern complicat, in care Romania a semnat mai multe contracte pentru inzestrarea armatei, asta dupa ce guvernul PSD a alocat 2% din PIB pentru Aparare. Prin acest joc, Tutuianu a incercat destabilizarea Guvernului si decredibilizarea internationala a Romaniei. Desi nu face parte din reteaua Ponta – Ghita – Grindeanu, fostul ministru al Apararii a avut si el un protector apropiat din zona serviciilor, nimeni altul decat Viorel Hrebenciuc, marele papusar din perioada Nastase. Indiferent de partidul aflat la guvernare, se trage o concluzieesentiala: influenta serviciilor nu trebuie exercitata asupra clasei politice, a celor care au fost votati sa conduca tara. Oamenii aleg politicieni pentru a guverna, care pot fi usor sanctionati la viitoarele alegeri (principala arma a romanilor), nu ofiteri desemnati cu misiuni obscure.

author avatar
Andrei Coman
2.329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger