AcasăNewsSistemul energetic national functioneaza pe muchie de cutit. E posibila o criza!

Sistemul energetic national functioneaza pe muchie de cutit. E posibila o criza!

Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, a declarat, in cadrul emisiunii Exces de Putere, la Antena 3, ca Romania se poate confrunta cu o criza in sistemul energetic.

Sistemul energetic a fost adus la limita de siguranta si functioneaza pe muchie de cutit. Productia este de sub 1.000 de MW”, a declarat Iancu. „In mod normal, aceste informatii ar trebuie facute publice. Ar trebui constituit un comandament de criza. Nu e nimic rau. E o stare de forta majora. Renuntarea peste noapte la subventia pentru diferenta de pret la combustibil e o alta cauza a crizei. Sunt orase din Romania care au anuntat public ca renunta la sistemul de termoficare. Insa toate aceste centrale vin cu un aport, chiar daca la un pret foarte mare, sa putem sa functionam in vederea asigurarii sigurantei sistemului energetic national. Este managemnet defectuos al intregului sistem. Aproape toti producatorii inregistreaza pierderi de sute de milioane de euro si sunt obligati sa functioneze la capacitate maxima la limita de siguranta pentru a asigura sistemul”, spune Iancu.

El a avertizat ca „sunt cate 200 de deconectari pe zi de la sistemul de termoficare. Acesta inseamna ca sistemul este pus pe butuci si nimeni nu va mai veni sa investeasca pentru ca nu mai este piata”.

375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger