AcasăNewsSistemul de notare al elevilor, schimbat radical

Sistemul de notare al elevilor, schimbat radical

Elevii vor primi note de la 4 la 10

Un nou proiect de lege propus de Ministerul Educației vrea să schimbe drastic sistemul de învățământ. Astfel, inițiativa legislativă prevede că elevii din clasa a V-a și până într-a 12-a să fie notați de la 4 la 10. Pentru elevii din clasele primare, vor dispărea calificativele.  Așa că notele vor fi doar de la 4 la 10.

Elevii vor primi note de la 4 la 10

” Restructurarea sistemului de notare la ciclul secundar prin limitarea notării eșecului cu notă 4 (un singur prag) și a succesului cu note între 5 și 10, utilizând o scală de notare cu 3 niveluri de reușită (minimală, medie, superioară)”, prevede documentul Plan de acțiune pentru educație 2019 – 2030. Cu alte cuvinte, notele 1,2 și 3 dispar iar nota 4 va consemna eșecul, 5 va fi pragul de reușită cu intervalele 5-6 minimal, 7-8 mediu și 9-10 superior. În ceea ce privește calificativele și acestea ar urmă să dispară. Pe de altă parte, în loc să fie notat cu insuficient un elev, învățătorul va trebui să îl ajute să rezolve mai bine cerințele. Pe de altă parte, părinții și elevii susțin că o astfel de restructurare este binevenită deoarece cei care vor avea note în anumite ”nivele” vor spune exact care este capacitatea elevului. Cu toate acestea, mii de persoane susțin, pe rețelele de socializare, că noua modaitate de notare nu este corectă și că în acest fel se va face o departajare ilegală și uneori imorală.

author avatar
Ramona Feraru
9.768 afisari

17 COMENTARII

  1. Cand in minister ajung sa comande: femeile de serviciu soferii si repetentii poate fi aranjata ,ordonata si bagata pe usa din dos orce TAMPENIE !!.
    Mai: ignorantilor ,iresponsabililor ,inconstientilor care ati pus scoala romaneasca pe chituci ,ce castig educational are elevul schimband modul de notare ?.
    Cauza cresterii analfabetismului in Romania sunteti voi DOBITOCII care v-ati bagat picioarele in educatie ,voi cei care ati numit reforma orce neghiobie ,orce prostie.
    Sa-ti bati joc de viitorul unor copii ,sa-i schilodesti educational pe viata ,sa-i faci robii muncii necalificate pentru todeauna inseamna ca esti un calau !!si niciodata nu meriti numele de om,de dascal sau pofesor.
    Copii sunt averea familiilor,averea si viitorul tarii ,copii sunt cea mai scumpa materie prima ce nu poate fi vanduta abandonata sau distrusa ,copii nu pot fi niciodata tratati ca niste rebuturi sau socotiti la pierderi !,treziti-va voi cei care pretindeti ca guvernati o tara .

  2. Dacă se va ajunge la acest sistem prin care elevii vor fi protejați emoțional față de notele „mici” doresc să propun și promovarea bacului cu nota 5(cinci),astfel dezastrul va fi, în fine, Total.

    • Dar de ce 5? Eu zic sa promoveze bacalaureatul doar prin simpla prezență la examen ! Nu este un efort suficient?

  3. Foarte bine…sa nu se mai răzbune profesorii cu note de 1.2.3….atunci când vor mușchii lor

  4. Dar ce facem cu profesorii în special de matematica ….cunosc cazuri când elevii care fac pregătire cu aceeași profesori care fac ora de matematica și primesc teza de acasă și cu subiectele rezolvate…poate nu știați..halal profesori…și încă nu știți multe ce se întâmplă…in Prahova

  5. Susțin acest proiect! Sunt elevă și e foarte stresant, nu toți ajungem savanți așa că acest mod de notare va putea reduce stresul nefiind nevoie de un efort excesiv din partea elevilor pentru a reuși să se mențină pe linia de plutire… Nu mă înțelegeți greșit, eu chiar învăț, am avut media generală 9,6 dar sistemul de educație din Romania e copleșitor… Dacă mai vrei sa faci și alceva, să ai și o altă ocupație, școală nu îți dă voie, e oboseala psihica…
    Nu știu dacă am dreptate, dar cred că acest sistem de notare poate ajuta, măcar puțin, ne poate da încredere de sine și să reducem din stres

  6. Eu consider ca aceasta noua modalitate de notare este FOARTE CORECTA.Notele 1, 2, 3 reprezinta un total eşec in incercarea elevului de a ajunge la calificativul 5 pentru reuşita.SUSȚIN !!!

  7. Khammy: Atata timp cat scolile din Romania sunt targuri de note si fabrici de analfabeti la ce mai foloseste shimbarea sistemului de notare? Mai bine s ar schimba profesorii care fac meditatii in scoli si care promoveaza elevii contra cost!

  8. Dar o solutie nu gasiti pentru profesorii spagari ? MAFIA DIN INVATAMANT VA DISPAREA? NU!!! Se schimba sistemul de notare sa zicem ca facem si noi ceva…..!
    Mai bine schimbati profesorii care au luat nota 1 la examenul de titularizare sau poate schimbati si la ei sistemul de notare: de la 9 la 10!

  9. Ce i trebuie chelului?
    Tichie de margaritar! Asa si cu sistemul de notare! Fix asta trebuia in infectia din invatamant!!!! Rusinica!!!!!

  10. Notele de 1,2 și 3 sunt folosite de multe ori ca ca forma de agresivitate a profesorilor fata de elevi. Și mai bine ar fi sa se renunțe la introducerea mediilor anuale in mediile de admitere la liceu sau facultate. Aceasta practica creează stres enorm, permanent dar și efectul de inflație a notelor. Sunt clase întregi, scoli întregi cu copii notați doar cu note de 9 sau 10.

  11. Ascundem rahatul sub preș!
    1 era pentru copiat sau la o lucrare pentru foaie goala sau răspunsuri greșite in totalitate. Acum îi pui 4? După care barem?
    O prostie gândită de experții în educație, școliți pe bani multi prin țări străine.

  12. Si cand sunt prinsi elevii copiind fie cu caietul fie cu telefonul? Ce nota i se da? Nota 4 este pentru cei care pot sa promoveze sau sunt apropape de promovare.cei care nu invata chiar nimic si se ridica in picioare si spun „nu stiu nu am invatat” tot 4 se da? Su cea mai proasta alegere sa se corecteze bacalaureatul in acelasi judet. Iar incep spagile si presiunile pe corectori. Cu interventii de „sus”. Ce era corect si bine se desfinteaza si se profileaza incultura

  13. Nota 5 la bac ar fi foarte bine pt toti copiii mai slab pregatiti pt a nu a abandona scoala in caz de nu trec bac ul

  14. De cele mai multe ori copiii sunt sanctionati prin note fff mici pt comportament ceea ce nu are nici o.legatura cu cartea …astia sunt noii profesori in ziua de azi …se razbun pe copii prin note …din cauza lor multi nu vin cu drag la ore si sunt stresati ori abandoneaza scoala

  15. Nu susțin proiectul!!! Cum se va face departajare la teze și lucrări intre copii care rezolvă unul sau două exerciții și cei care doar citesc enunțurile? Se va începe notarea de la nota 4? GRESIT!!!! Același lucru va trebui facut la evaluări natiolale,olimpiade, concursuri si bac.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger