AcasăNewsSistemul de carduri de sanatate, blocat. Problema, aparuta inca de dimineata

Sistemul de carduri de sanatate, blocat. Problema, aparuta inca de dimineata

La mai putin de trei saptamani de cand cardul de sanatate a devenit obligatoriu in privinta acordarii serviciilor medicale, sistemul s-a blocat. Si acest moment, problema persista, desi, conform CNAS, sesizarea privind blocajul s-a facut in jurul orei 7.

Situatia dateaza inca din aceasta dimineata, cand medicii de familie au fost printre primii care observat ca nu pot accesa sistemul, drept urmare au anuntat aceasta problema. Din cate se pare, blocajul a aparut chiar la softul care sustine aceste carduri de sanatate.

De altfel, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate confirma aceasta situatie, printr-un comunicat, si anunta ca specialistii se straduiesc sa rezolve problema cat mai repede. Cand anume se va debloca total sistemul, nu se stie insa. „Incepand cu ora 6.55, astazi, 18.09.2015, la sistemul de  card – CEAS a aparut o defectiune. Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni”, precizeaza reprezentantii CNAS.

In tot acest rastimp, oficialii institutiei le transmit furnizorilor de servicii medicale ce pot face pana la repararea sistemului. Din aceste recomandari reiese faptul ca respectivul card poate pastra amprenta de timp, dar si numarul de card folosit, astfel ca serviciul prestat in aplicatia de furnizori este inregistrat, iar informatia respectiva mentinuta in sistem, urmand ca, odata ce acesta va redeveni complet functional, serviciile prestate si operate in sistem sa fie validate in limita a 72 de ore, in cadrul Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS).

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger