AcasăNewsSistemul cardurilor de sanatate, blocat din nou. Reactia uluitoare a sefului CNAS!

Sistemul cardurilor de sanatate, blocat din nou. Reactia uluitoare a sefului CNAS!

Desi a trecut mai bine de o luna de la intrarea in vigoare a cardurilor de sanatate, sistemul informatic are, in continuare, mari sincope.

Astfel, marti dimineata, sistemul informatic a cedat din nou, in aproape toata tara, iar la cabinetele medicilor de familie s-au format cozi imense.

„Pana la 10.50 a fost blocat tot sistemul, nu am putut folosi cardul de sanatate si nici nu am putut verifica in sistem calitatea de asigurat a pacientului. Am verificat si la farmacia de langa noi si la laborator si nici acolo nu mergea sistemul. Totul a fost blocat. De la ora 09.30 incepem sa ne uitam in monitoare, pacientii tipa pe hol si se formeaza cozi la farmacii. De la 09.45 pana la 10.50 s-a blocat in toata tara, am vorbit cu toti colegii din toata tara”, a declarat doctorul Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie.

Conform specialistilor, sistemul informatic s-a blocat pentru ca operatorii trebuie sa introduca toate datele aferente lunii anterioare, respectiv 6,4 milioane de operatiuni.

Totusi, reactia lui Vasile Ciurchea, seful CNAS, a fost una pe masura. „Este o mica inadvertenta. Sistemul functioneaza. Nu a avut niciun moment in care sa nu functioneze. Exista servicii inregistrate in sistem. Daca ar fi fost blocat nu s-ar fi inregistrat servicii in sistem”, a anuntat Vasile Ciurchea, la Realitatea TV.

Tot mai multi medici de familie sunt nemultumiti de problemele pe care le intampina sistemul informatic al cardurilor de sanatate si sustin ca ceea ce se intampla este o bataie de joc la adresa pacientilor.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger