AcasăNews„Sistemul 112 funcționează HAOTIC; se fac angajări PE PILE”

„Sistemul 112 funcționează HAOTIC; se fac angajări PE PILE”

Dr. Florin Ştefan, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila, susține că dispeceratul 112 funcționează haotic și de multe ori cei de pe ambulanțe primesc adresele greșit sau chiar sunt trimiși în alt județ.

Foto Twitter

El consideră că acesta este rezultatul faptului că în sistem au fost angajați mulți oameni pe pile sau grade de rudenie.

„În jur de 6-8 minute durează până ajunge apelul la noi, la Ambulanţă, după ce a fost preluat de dispecerat. E foarte mult! De ce să dureze atât?! Păi, am luat telefoanele la foarte mulţi oameni să văd când a sunat omul la 112 şi vă arăt când ne-a venit nouă apelul. Se întâmplă asta, pentru că pun întrebări aiurea, să nu mai spun că ne trimit frecvent aiurea, la adrese greşite”, a spus dr. Florin Ştefan.

Acesta a dat şi un exemplu recent, de săptămâna trecută, care a fost cât pe ce să se soldeze cu o tragedie.

„Mă trimite la Tufeşti la o gravidă inconştientă (…) Când am intrat în Tufeşti, ne sună fata de la 112 care a preluat apelul şi ne spune că, de fapt, nu este în Tufeşti, este în Viziru. Şi să nu mai zic că ne dau adrese din alt judeţ”, a spus medicul.

El a mai apreciat şi că întregul Departament pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) funcţionează prost, deoarce „multe angajări în sistem ţin cont de gradele de rudenie şi nu de capacitatea profesională a candidatului”.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană