AcasăNewsSiria si Turcia, la un pas de razboi

Siria si Turcia, la un pas de razboi

Tabara de refugiati sirieni de langa Bdama a ramas fara sursa de hrana

Trupele siriene au ajuns la doi kilometri de granita cu Turcia, dupa ce premierul turc Tayyip Erdogan a dat unda verde trupelor sale de a intra in Siria.

Tabara de refugiati sirieni de langa Bdama a ramas fara sursa de hrana

Premierul turc nu a cerut aprobarea fostul sau aliat, Bashar al-Assad, inainte de a-si trimite trupele expiditionare in Siria, pentru a asigura o zona-tampon pentru cei aproape 10.000 de refugiati sirieni, ajutati de locuitorii din Bdama. Erdogan a lasat la latitudinea lui Assad daca socoteste initiativa lui ca pe un act de razboi sau nu. Ieri dimineata, trupele lui Assad au ajuns in Bdama, la doi kilometri de granita cu Turcia.

Conform serviciilor secrete, Erdogan sprijina militiile sunite care alimenteaza revolta impotriva lui Assad. Lupte grele s-au dat in apropiere de Bdama, in  Jisr al-Shughour, bastionul Fratilor Musulmani, de unde provin mii de refugiati. Initiativa lui Erdogan pericliteaza pactul Turcia-Iran si rolul de mediator intre suniti si siiti. Conform rapoartelor, de la Washington i s-a promis lui Erdogan un scut impotriva rachetelor provenind din Siria si Iran!

author avatar
Adina Mutar
567 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger