AcasăNewsSiria este deja in razboi si se pregateste Iranul

Siria este deja in razboi si se pregateste Iranul

Bashar a anuntat ca Siria e in stare de razboi, in timp ce in Idlib se dadeau lupte grele

Presedintele Siriei a declarat, la prezentarea noului Cabinet, ca „Siria este in stare de razboi, in toata acceptiunea termenului”.

Bashar a anuntat ca Siria e in stare de razboi, in timp ce in Idlib se dadeau lupte grele

„Intreaga noastra politica trebuie sa se concentreze acum pe castigarea acestui razboi”, a precizat Bashar in fata Guvernului.

Turcia insista la Obama sa intre in Siria

Bashar al-Assad

Debka a dezvaluit ca premierul Turciei, Tayyip Erdogan, l-a sunat de nenumarate ori pe Obama, ca sa-l convinga ca doborarea avionului militar turcesc e un motiv pentru declansarea pe fata a ofensivei impotriva lui Bashar al-Assad. Obama nu s-a lasat convins, mai ales ca nu exista expert militar care sa nu stie ca avionul turcesc nu se afla accidental in spatiul aerian al Siriei! Erdogan, conform Debka, l-a asigurat pe Obama ca Armata, Aviatia militara si Marina Turciei sunt gata de actiune. Obama ar fi replicat ca nu e nevoie deocamdata, „pentru ca trupele speciale americane, britanice, turcesti si franceze aflate pe teritoriul Siriei au inceput sa aiba rezultate”.

Panetta reactioneaza la Putin

Trupele speciale britanice, informeaza Debka, i-au ajutat pe rebeli sa-si extinda controlul asupra provinciei Idlib, aflata la frontiera cu Turcia si Liban. Britanicii l-au introdus in regiune  pe Burham Ghalioun, liderul Consiliului National Sirian, care trebuie sa preia comanda, ca sa fie„ legitimat” dupa caderea regimului lui Bashar. Intense confruntari armate au fost raportate marti la periferia orasului Damasc, intre  insurgenti si Garda Prezidentiala. Televiziunea de stat Al-Ikhbariya a fost atacata ieri, trei angajati fiind ucisi. Atacatorii au distrus studiourile cu explozibil, dar televiziunea a transmis in continuare dintr-un alt sediu.  In timp ce Turcia insista la Obama pentru Siria, Israelul insista pentru atacarea facilitatilor nucleare ale Iranului. Cum Putin a trimis „cel mai dur avertisment catre SUA”, in privinta Iranului, din Israel, Administratia Obama a ripostat. De la Riyad, Arabia Saudita, ministrul american al Apararii, Leon Panetta, a admis posibilitatea unei operatiuni coordonate americano-arabe impotriva facilitatilor nucleare iraniene.

author avatar
Adina Mutar
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger