AcasăNewsSiria, amenintata la ONU cu interventia militara

Siria, amenintata la ONU cu interventia militara

Luptator Al Qaida din Alep, „devotat” democratiei occidentale

Presedintele francez Francois Hollande a tinut un discurs foarte razboinic in fata Adunarii Generale a ONU, cerand „o actiune urgenta” impotriva regimului sirian.

Luptator Al Qaida din Alep, „devotat” democratiei occidentale

Hollande a solicitat ONU sa apere zonele eliberate din Siria si sa asigure „partenerii”  ca va recunoaste Guvernul provizoriu al Siriei libere, „atunci cand se va forma”.

Medicii francezi ingrijesc luptatori Al Qaida

„Regimul sirian al lui Bashar al-Assad nu are viitor printre noi”, a subliniat Hollande. Interventia lui Hollande vine la o zi dupa ce doctorul Jacques Bérès, fondator al organizatiei Medicii fara Frontiere, recunostea, la France Info, ca mai mult de jumatate dintre luptatorii „opozitiei” siriene, pe care i-a tratat intr-un spital din Alep, erau luptatori Al Qaida, usor de recunoscut dupa banderolele cu versuri din Coran purtate la mana. Chiar si masinile cu care erau adusi de pe „front” arborau steagurile negre ale luptatorilor Al Qaida. Bérès a tinut sa sublinieze ca datoria medicilor este sa trateze oricare ranit, indiferent de „provenienta”. Conform analistilor militari, liderii intruniti la ONU ar trebui sa se gandeasca la scopul „partenerilor” islamisti, acela de a infiinta state islamice, nu de a aduce democratia occidentala.

Romania da bani, ca are de unde

Emirul Qatarului, seicul Hamad ben Khalifa al-Thani, a cerut si el aprobarea ONU pentru o interventie militara a tarilor arabe in Siria. Nu de alta, dar „sa inceteze baia de sange”! Romania, prin ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, si-a anuntat intentia de a oferi sprijinin financiar tarilor vecine Siriei, care au primit refugiati. Daca are de unde, mai bine da bani, altminteri nu sunt fonduri nici pentru refugiatii deja impotmoliti pe la noi prin tara!

author avatar
Adina Mutar
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger