AcasăNewsSiria a comandat de la rusi 36 de avioane de lupta

Siria a comandat de la rusi 36 de avioane de lupta

Occidentul nu va astepta ca avioanele de lupta sa ajunga in Siria

In timp ce latul se strange tot mai tare in jurul Siriei si Iranului, armata siriana a achizitionat 36 de avioane de lupta Yakovlev Yak-130 din Rusia.

Occidentul nu va astepta ca avioanele de lupta sa ajunga in Siria

Contractul, in valoare de 550 milioane de dolari, a fost semnat in decembrie cu corporatia rusa de export in domeniul apararii Rosoboronexport. Avioanele vor fi construite intr-un timp relativ scurt de catre compania aeronautica Irkut, iar livrarea va incepe imediat ce Siria va face prima plata. Analistii rusi considera ca determinarea Statelor Unite si a aliatilor sai de a alunga regimul lui Bashar al-Assad ataca puternic interesele Rusiei, de aceea Federatia se opune oricarui embargo, inclusiv asupra armelor in ceea ce priveste Siria. „Nu ne vom justifica in fata Occidentului, care aplica sanctiuni conform propriilor interese”, a argumentat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Liga Araba a anuntat ca isi retrage misiunea de „observatori” din Siria, dupa ce Bashar a refuzat sa predea puterea unui adjunct care sa formeze un guvern de uniune nationala. Spiritele se incing din nou in zona, Iranul anuntand ca va inchide Stramtoarea Ormuz, daca exportul de petrol brut va fi blocat.

author avatar
Adina Mutar
1.311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger