AcasăNewsSir de incidente cu avioane Tarom, in doar doua zile/Se face o...

Sir de incidente cu avioane Tarom, in doar doua zile/Se face o investigatie

Au fost mai multe probleme aparute in ultimele zile cu avioane apartinand companiei Tarom care operau pe Aeroportul Otopeni. Iar una dintre ele a ajuns deja in atentia Centrului de Investigatii pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS).

Sirul de incidente in care au fost implicate aeronave apartinand companiei amintite a inceput joi, cand o aeronava care ar fi trebuit sa plece din Capitala la Satu Mare s-a intors din drum, dupa ce ar fi aparut probleme la trenul de aterizare, care, nici la peste un sfert de ora de la decolare, nu s-ar fi retras, cum e firesc.

CIAS verifica plecarea ratata

Tot joi, dar in cursul serii, un avion care ar fi trebuit sa ajunga la Iasi a ratat decolarea. In aceasta situatie ar fi fost invocate vibratii la o roata. In acest caz, CIAS face deja o investigatie, pentru a se vedea exact care au fost conditiile ce au dus la ratarea decolarii. „Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a fost notificat in data de 13 octombrie 2016, in jurul orei 23:00, despre producerea in jurul orei 21:20 a unui incident aviatic pe Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti-Otopeni, in care a fost implicata o aeronava de tip ATR72-500, cu insemnele de inmatriculare YR-ATI, apartinand companiei aeriene TAROM. Aeronava, avand la bord 38 de persoane, impreuna cu 4 membri ai echipajului, urma sa efectueze o cursa interna Bucuresti-Iasi, insa pilotul comandant a intrerupt decolarea din cauza unor vibratii puternice la jamba de bot si a decis intoarcerea la pozitia de parcare”, se precizeaza intr-un comunicat emis din directia Centrului in cauza.

Vineri, au fost alte astfel de probleme. O intarziere de aproximativ 80 de minute in plecarea unei aeronave Tarom cu destinatia Munchen, dar si o cursa anulata catre Iasi, mai exact in cazul unei aeronave ce ar fi trebuit sa plece din Bucuresti in jurul orei 17. Totodata, o cursa catre Timisoara a avut o intarziere de aproape doua ore, dupa ce ar fi fost constatata o defectiune la un difuzor, accesoriu care a trebuit inlocuit, inainte ca aeronava sa plece la drum.

Explicatii din directia companiei

Mult-asteptatele precizari din directia reprezentantilor companiei amintite au venit, deunazi, strict pentru situatia curselor de joi, fiind invocat faptul ca, urmare a retragerii din parcurs a unui avion, a fost afectat programul zborurilor, per ansamblu. „Astazi, 14.10.2017, ca urmare a introducerii unei aeronave in control,programul zborurilor TAROM a fost afectat. O aeronava ATR-72 a companiei TAROM se afla in continuare in control, dupa ce ieri a revenit la sol la 15 minute dupa decolare. Pana la aflarea cauzei si remedierea situatiei, aeronava este scoasa din programul de zbor.

Din acest motiv, orarul de zbor s-a decalat si au fost generate intarzieri de maxim 2 ore si anularea unei curse. Cursa TAROM, RO 707/8 Bucuresti – Iasi a fost anulata, pasagerilor urmand a li se oferi asistenta din partea companiei, conform reglementarilor interne si internationale. Acestia au fost reprogramati pe urmatoarea cursa TAROM spre Iasi din aceasta seara. Compania TAROM isi cere scuze si pe aceasta cale clientilor sai si le transmite ca siguranta zborurilor ramane prioritara”, se arata in comunicatul companiei, citat de antena3.ro.

308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger