AcasăNewsSinistrații de la Crevedia încă nu se pot întoarce în locuințe, după...

Sinistrații de la Crevedia încă nu se pot întoarce în locuințe, după dezastru. „Am plecat cu ce a fost pe noi”

sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/Facebook

În timpul în care persoanele rănite, care se află încă internate în spitale, după ce au avut de suferit de pe urma dezastrului de la Crevedia, sunt sub atenta monitorizare a medicilor, oamenii care au reușit să fugă din calea exploziei trec și ei prin momente dificile. Stau cu gândul la casele lor, afectate de situația dramatică de la finalul săptămânii trecute. Și așteaptă să afle când se vor putea întoarce acasă.

Persoanele sinistrate în urma exploziilor de sâmbătă seară, care s-au produs la stația GPL din Crevedia – județul Dâmbovița, încă nu se pot întoarce în casele lor. Oamenii nu sunt lăsați să intre în locuințe pentru că încă ar fi pericol să se producă o altă situație de risc, o nouă explozie, dat fiind că încă sunt trei cisterne acolo. Deja se știe că pompierii monitorizează atent situația din zona unde s-a produs nenorocirea de sâmbătă seară.

Cei mai mulți dintre oamenii care locuiau în apropierea stației GPNL au plecat doar cu hainele de pe ei, pentru că nu au avut timp, în încercarea de a părăsi cât mai rapid zona și de a se feri de pericol, să mai ia și lucruri din casă. Sau medicamente ori acte.

Localnică: În timpul exploziei am plecat cu ce a fost pe noi

Elena Moise, o localnică din Crevedia, a povestit momentele prin care a trecut după ce a fost nevoită să plece din casa sa. Femeia a spus că a reușit, în cursul zilei trecute, să ajungă să ia din casă câteva medicamente de care are nevoie soțul ei, care este bolnav.

„Noi stăm acum la băiatul soțului. A venit sâmbătă seara la ora 3.00 și ne-a adus la Buftea. Ieri, cu mari rugăminți, cu intervenții să intru în casă, să iau medicamentele soțului și ce am putut eu să mai iau. Ce am avut strâns, că în timpul exploziei am plecat cu ce a fost pe noi și este un dezastru în casă la noi”, a povestit Elena Moise, marți, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Mulți se întreabă dacă și cum au fost ajutați în mod concret localnicii din zona afectată de exploziile de sâmbătă seară de la Crevedia. În acest caz, femeia a povestit că edilul i-a sărit în sprijin, în sensul că a ajutat-o să ajungă – pentru puțin timp – în locuință.

„Eu am fost ajutată de domnul primar, în special ieri să ajung acasă și știe situația noastră că eu am soțul foarte bolnav”, a mărturisit Elena Moise.

Doi oameni – o femeie și soțul său – au murit, în urma dezastrului de la Crevedia, iar alte peste 50 de persoane au fost rănite. A fost o mobilizare masivă de forțe de intervenție, sâmbătă seară, 26 august, în localitatea Crevedia, acolo unde s-au produs mai multe explozii la o stație GPL. „Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi)”, a anunțat IGSU. Răniții au fost duși la mai multe spitale din Capitală, iar câteva victime au fost transferate în străinătate.

author avatar
Andrei Coman