AcasăNewsSingurul copilas cu SHU aflat la "Marie Curie" ar putea fi externat...

Singurul copilas cu SHU aflat la „Marie Curie” ar putea fi externat curand

Dupa cateva saptamani in care spitalul bucurestean a devenit, temporar, casa ei si a parintilor sai, fetita din Brasov care a fost internata cu simptome specifice sindromului hemolotic-uremic (SHU) ar putea parasi unitate medicala, odata ce starea sa e cu mult ameliorata.

Copila este internata la Nefrologie, la „Marie Curie”, si din cate anunta sambata reprezentantii Ministerului Sanatatii, inca primeste tratament de specialitate, fara, insa, sa mai fie supusa procedurilor de dializa peritoneala.

Si cum se simte vizibil mai bine, medicii iau in calcul varianta de a o externa in curand. „Starea de sanatate a acestuia evolueaza pozitiv, dar ramane in continuare pentru o perioada scurta sub supraveghere medicala”, precizeaza sursa citata. Momentan nu se stie cand anume vor primi parintii micutei acordul medicilor pentru a o putea lua acasa, insa acest lucru va fi anuntat, cu siguranta, la momentul oportun.

Va reamintim ca fetita are doi ani si a fost transferata la spitalul din Capitala, de la Brasov, pe 19 martie, cu suspiciuni de SHU, diagnosticul fiind confirmat, ulterior, in urma analizelor facute de catre specialistii unitatii medicale pentru copii.

sursa foto: mscurie.ro

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger