AcasăNewsSindicatul politistilor: Politia impune agentilor norme de amenzi!

Sindicatul politistilor: Politia impune agentilor norme de amenzi!

Reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP) il acuza pe seful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, Constantin Dancu, ca ar impune o norma de amenzi pe care agentii din subordine ar trebui s-o indeplineasca.

„Va prezentam un document in posesia caruia am intrat, gratie unor colegi care s-au saturat sa mai asiste nepasatori la practicile comuniste de catre instelati ai sistemului, ce ocupa functii de sefi, dispusi sa calce pe cadavre pentru a-si pastra functiile. Este vorba despre un Ordin Observator, emis de seful Serviciului Rutier Constanta, care folosind complicate calcule matematice si statistici a constatat ca politistii rutieri din cadrul Biroului Rutier Mangalia au aplicat o medie de numai 8 amenzi/politist pentru neportul centurii de siguranta intr-un serviciu de 8 ore, spre deosebire de subalternii domniei sale, care au aplicat in 8 ore o medie de 30 de amenzi/politist pentru aceeasi fapta, pe teritoriul orasului Mangalia.

Daca este sa ne luam dupa dorintele si poftele acestui sef, ca fiecare politist sa aplice cel putin 30 de amenzi intr-un schimb de opt ore, luand in considerare cifra de aproximativ 10.000 de posesori de permise de conducere, constatam ca trei echipaje, a cate doi politisti, in 24 de ore, in mai putin de doua luni, ar amenda fiecare conducator auto din Mangalia”, au precizat reprezentantii SNAP prin intermediul unui comunicat de presa, scrie replicaonline.ro.

De cealalta parte, Constantin Dancu a precizat ca nu este vorba de o norma de amenzi, ci de evaluarea muncii agentilor de Politie, iar in Mangalia indisciplina in trafic este in crestere. „(…)Sunt de 25 de ani in Politie si niciodata nu am avut norma de amenzi. Banii nu intra la noi, ci in bugetul administratiilor locale. Repet, acel ordin nu se refera la o norma de amenzi, ci la o statistica a muncii”, a declarat, Constantin Dancu.

Foto: 4tuning.ro

author avatar
Alina Costache
672 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger