AcasăNewsSindicatele acuza CSAT ca "baga politia in subordinea primarilor" pentru alegerile din...

Sindicatele acuza CSAT ca „baga politia in subordinea primarilor” pentru alegerile din 2012

Dupa ce CSAT a hotarat astazi reconfigurarea sistemului de ordine publica prin transferul de personal si responsabilitati in coordonarea administratiei locale, sindicatele spun ca intentia CSAT este de fapt de a-i subordona pe politisti primariilor in vederea alegerilor din 2012.

„Pana acum, de-a lungul anilor, de cate ori au fost alegeri, locale, parlamentare, prezidentiale, Ministerul de Interne a supravegheat mecanismul de vot si mereu au fost acuzatii potrivit carora politia a sustinut primarii. Acum, trecand in subordinea primarului, inainte de alegerile din 2012, consideram ca asta este motivul principal, de a baga politia in subordinea primarilor si sa faca ce spun edilii”, a declarat liderul SNPPC, Marius Gruia.

„Exista un statut al politistului care are niste drepturi stabilite prin lege. Mutand politistii in subordinea primariei, la autoritatea publica locala, se aplica legea politiei locale care are un alt statut. Legea actuala pevede ca se pot detasa politisti pana la un an, la solicitarea primarilor, numai ca am inteles ca vor sa faca transfer in cadrul Politiei Locale. Argumentul CSAT este eficientizarea activitatii in teren, insa, din punctul nostru de vedere, acest argument nu se sustine”, a mai completat Marius Gruia, potrivit Realitatea TV.

Sindicatul National al Politistilor a trimis marti o scrisoare Ministrului de Interne solicitand o intalnire de urgenta, „pentru că nu este normal sa fim luati prin surprindere cu aceasta decizie si trebuie sa vedem argumentele lor”.

723 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger