AcasăNewsSindicalistul Sorin Stan, sute de mii de euro din afaceri dubioase

Sindicalistul Sorin Stan, sute de mii de euro din afaceri dubioase

Sorin Stan

„National” prezinta detalii incredibile din culisele unor afaceri de sute de mii de euro derulate de familia secretarului general CNSLR-Fratia, care, culmea, nu figureaza in declaratia de avere „sarmanului” sindicalist. In timp ce, in acte, Sorin Stan detine un teren viran in satul Rosu, acolo se ridica semet un bloc cu trei etaje, iar pe o parcela „napadita de buruieni” din Azuga nevasta lui detine, de fapt, o pensiune de lux.

Dupa ce seful sau a fost arestat pentru ca nu a putut justifica 750.000 de euro, Sorin Stan a donat terenul de la Azuga firmei Stef Turism, care este detinuta de sotia lui

Fostul asistent medical Sorin Cristian Stan se descurca de minune si pe timp de criza. Detine mai multe functii – secretar general al CNSLR-Fratia, consilier local la Sectorul 6 si presedinte al Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din Romania – si o avere fabuloasa. Nu in acte, evident!

Verona Stan, sotia liderului CNSLR-Fratia, a negociat cu reporterul incognito pentru a-i vinde un apartament de 116 mp cu 90.000 de euro

Conform ultimei declaratii de avere, de anul trecut, Sorin Stan are un teren amarat, de 529 mp in judetul Ilfov si o casa de 180 mp in acelasi judet.

Mai are o masina veche de sase ani si cateva tablouri, de 8.000 de euro, si niscaiva bijuterii, in valoare de 2.500 de euro. A mai detinut si un teren la Azuga, insa probabil i-a ramas mic si l-a donat unei firme, anul trecut.

Bloc trecut in acte drept „teren viran”

In declaratia de avere a lui Stan apar doua terenuri: in localitatea Rosu , unde exista de fapt, un bloc (foto sus) si la Azuga, unde a fost ridicata o pensiune (foto jos)

Reporterii „National” au descoperit ca pe terenul „viran” de 529 mp situat pe strada Al. I. Cuza din satul Rosu, comuna Chiajna,se ridica un bloc de trei etaje, la parterul caruia exista un spatiu comercial.

2008

Culmea, in prezent, sotia sindicalistului, Verona-Nicoleta Stan (angajata si ea, ca referent la Primaria Sectorului 6 – n.r.), cauta client pentru ultimul apartament disponibil.

2010 - Cladirea impozanta din Azuga a fost ridicata in doi ani

„Mai am un singur apartament, celelalte s-au vandut. Sunt pe numele meu, nu exista probleme juridice: mostenitori, partaj sau ceva de genul acesta. Sunt doua apartamente la etajul unu, doua de patru camere la etajul doi si cel de la mansarda. E foarte frumos, avem curte interioara, un chiosc, la parter e spatiu comercial. E pentru oameni pretentiosi, e ceva deosebit. Apartamentul acesta are 116 mp si costa 90.000 de euro”, a declarat ieri Verona Stan unui jurnalist de la „National” care s-a dat drept client. Culmea, niciunul dintre aceste apartamente nu figureaza in declaratia de avere a lui Sorin Stan. Nici veniturile obtinute in urma tranzactiilor imobiliare.

Afacere de milioane „donata”

Stan sustine in declaratia de avere din 2011 ca a mai avut un teren „viran”, situat de aceasta data in Azuga, pe care l-a primit de la parinti. In mod bizar, la scurt timp dupa ce procurorii DNA l-au arestat pe seful sau, Marius Petcu, pentru ca nu a putut justifica 750.000 de euro (Petcu a fost condamnat intre timp la 7 ani de puscarie, cu executare – n.r.), Stan a decis sa scape de proprietatea din Azuga. Astfel, a donat „terenul” unui SRL cu un singur angajat – Stef Turism. Jurnalistii nostri au descoperit ca firma este patronata, culmea, chiar de sotia lui Sorin Stan. Interesant este insa si un alt aspect: terenul nu este, totusi, plin de buruieni, chiar daca asa figureaza in acte. Acolo se ridica o cladire impozanta, asemanatoare cu „blocul fantoma” din satul Rosu. Imobilul are trei etaje, unde urmeaza sa functioneze o pensiune de lux, plus parterul si demisolul, unde este amenajat un apartament pentru membrii familiei Stan. Reporterii „National” au incercat sa afle mai multe detalii chiar de la Sorin Stan, insa pana la inchiderea editiei acesta nu a putut fi contactat pe niciunul dintre numerele de telefon.

author avatar
Narcis Voica
2.979 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger