AcasăNewsSindicalistul-asistent Cotojman, venituri enorme pe spatele membrilor, nedeclarate la Fisc

Sindicalistul-asistent Cotojman, venituri enorme pe spatele membrilor, nedeclarate la Fisc

În numele luptei sindicale, Ion Cotojman, un fost „gipsar” de ortopedie ajuns  asistent medical la Spitalul Județean Craiova și apoi mare lider, și-a clădit o avere de invidiat. Cel puțin pentru pregătirea și profesia sa, onorabilă de altfel. Deși grosul banilor îi vine de la două structuri sindicale, asistentul-sindicalist Cotojman și-a ascuns în declarațiile de avere banii pe care îi încasează de la cei pe care îi reprezintă. Evident, se poate vorbi și de săvârșirea unor fapte penale, căci sindicalistul a săvîrșit infracțiunea de fals în declarații prin omiterea intenționată a menționării veniturilor ce le primește de la Federația Sindicală Hypocrat și de la Sindicatul Unimedica. Culmea este că de la an la an averea imobiliară a asistentului-șef de la Spitalul Județean Craiova s-a mărit considerabil.

În declarația de avere privind veniturile realizate în anul fiscal 2018, Ion Cotojman a menționat doar salariul primit de la Spitalul Județean Craiova: 78.706 lei. Nu și suma de 105.905 lei primită de la Sindicatul Unimedical Craiova, o entitate ce o controlează după bunul plac, mai ales pentru încasările enorme de la membrii săi. În anul 2018, Sindicatul Unimedical Craiova a strâns din cotizații suma de 1.321.137 lei, o cifră enormă ce i-a permis șefului Cotojman să își tragă doar din indemnizație 105.905 lei, adică 8.825 lei pe lună. Același sindicalist Ion Cotojman a mai “uitat” să declare autorităților și suma de 61.542 lei încasată în anul fiscal 2018 de la Federația Sindicală Hypocrat. Adică un alt venit de peste 5.100 lei, brut, lunar.

Falsurile asistentului medical sindicalist nu s-au oprit aici. Așa cum am menționat, el a declarat că a încasat în anul fiscal 2018 de la Spitalul Clinic Județean Craiova suma de 78.706 lei. Culmea este că venitul primit în mână a fost mai mare cu cel puțin 10.000 de lei în plus. Un alt fals, așadar. Adunând toate aceste venituri (declarate și nedeclarate) ale sindicalistului Cotojmană, rezultă că acesta a primit în anul 2018 peste 254.000 de lei. Adică 21.000 de lei pe lună. Sau echivalentul a 4.600 de euro. Deși soția sindicalistului este și ea angajată la Spitalul Județean Craiova (deh, tradiție de familie), aceasta nici măcar nu s-a sinchisit să depună declarațiile de avere. Doar soțul e mare lider.

Sindicalistul Ion Cotojman a folosit în anul 2018 banii luați de le cei ce îi reprezintă pentru a-și mai achiziționa un teren în localitatea Malu Mare, Dolj. Asta pe lângă proprietățile deținute în Șimnicu de Sus, Malu Mare și municipiul Craiova.

Foarte vocal în discuțiile cu autoritățile, având puterea oferită de fondurile de circa două milioane de lei pe care le gestionează de la cele două sindicate, asistentul Ion Cotojman a amenințat recent conducerea Spitalului Județean Craiova că va declanșa o grevă generală dacă nu se vor da vouchere de vacanță.

„Vor muri oameni”, a amenițat Cotojman, dând ca exemplu un caz din Franța,  când personalul medical a intrat în grevă generală și nu a mai oferit servicii medicale.

author avatar
Catalin Manolache
3.810 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un cacanar profitor dar este marioneta papusarilor din spital ca tudorel ciurea, Ion Georgescu, sau șeful sau de la plastica ciurea marius

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger